Buitengebied.
Buitengebied. FOTO RENÉ SCHOTANUS

Digitale bijeenkomst Verbetering Regionale Keringen

MOERDIJK - Waterschap Brabantse Delta organiseert op 20 september een digitale bijeenkomst over het Voorlopig Ontwerp (VO) voor het project Verbetering Regionale Keringen in de gemeente Moerdijk.



Belangstellenden worden bijgepraat over het deelgebied Moerdijk. Er is een presentatie over het VO, het ruimtebeslag en de uitgangspunten. Ook de eerder verkregen wensen, eisen en meekoppelkansen uit de omgeving worden besproken. Daarnaast wordt de planning toegelicht.
Grondeigenaren en andere belanghebbenden zijn al geïnformeerd over het VO. Deze bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die zich betrokken voelt bij het project Verbetering Regionale Keringen.


Digitale bijeenkomst
De avond vindt plaats via Microsoft Teams op maandag 20 september van 19.30 tot 20.30 uur. De digitale inloop is vanaf 19.15 uur. In dat kwartier kunt u in het geval van aanmeldproblemen bellen naar Stefanie Hermens, communicatieadviseur bij waterschap Brabantse Delta via telefoonnummer 06-30456762. Aanmelden kan via onzedijken@brabantsedelta.nl
Het Voorkeursalternatief (VKA) is in 2019/2020 door het bestuur van het waterschap vastgesteld. Op basis van het VKA is een nadere technische uitwerking opgesteld: het Voorlopig Ontwerp (VO).Het VO vormt de basis voor het (Ontwerp) Projectplan Waterwet ((O)PPWW. Dit is een formeel besluit (Algemene wet bestuursrecht). Hierop kunnen zienswijzen worden ingediend.


Waterveiligheid en project
De laatste decennia is er achter de dijken (regionale keringen) van de Mark, Dintel en Vliet steeds meer gebouwd. Van woningen tot bedrijven. Mensen, dieren en economische waarden achter de dijk moeten nog beter worden beschermd tegen hoog water. Daarom moeten de dijken voldoen aan de eisen die door de provincie zijn opgesteld. We noemen dit de veiligheidsnorm. De regionale keringen moeten hier in 2023 aan voldoen. Om dat te bereiken verbetert waterschap Brabantse Delta de komende jaren de dijken in een traject van ongeveer 22 kilometer.
Meer informatie: verbeteringregionalekeringen-brabantsedelta.mett.nl
Vragen over de dijken in uw omgeving: 0620608222 of onzedijken@brabantsedelta.nl.[n]