Mannûh van Gastel.
Mannûh van Gastel. FOTO MANNÛH VAN GASTEL

Zevenbergen Live! gaat eind deze maand door

ZEVENBERGEN - In overleg met bijna alle horecaondernemers in Zevenbergen heeft Stichting Zevenement Zevenbergen besloten het muziekfestival Zevenbergen Live! op zaterdag 25 september 2021 door te laten gaan. In zeker tien cafés en restaurants zal die avond live muziek ten gehore worden gebracht.


Jarenlang was Zevenbergen Live! het laatste muziekfeest op de Zevenbergse evenementenkalender. Nu het eerste. Lang is getwijfeld aan de editie van 2021, nadat vorig jaar in de zomer de stekker uit het muziekfeest moest worden getrokken. Het grote verschil met nu is dat de meerderheid van de mensen gevaccineerd is tegen het Covid19-virus en dus veilig op stap kan. Uit onderzoek van LocalFocus bleek deze week dat in Zevenbergen 85 procent van de volwassenen één prik heeft gehad en dat 76 procent volledig is gevaccineerd. Desondanks is elke horecabaas zelf verantwoordelijk voor het toelatingsbeleid in zijn of haar zaak. Dus niet Stichting Zevenement Zevenbergen die slechts een coördinerende rol speelt.


Programma

In allerijl wordt nu een programma in elkaar gestoken. Bekend is al dat de Caddilekkers in De Bakkerij optreden, Molly Malone bij Proost, Frontaal in Gesellies en de Mannûh van Gastel bij De Druif. In overleg met de gemeente Moerdijk worden de ontwikkelingen in Den Haag op de voet gevolgd. De verwachting is dat er versoepelingen aan zitten te komen, die Zevenbergen Live! mogelijk maken. Als dat niet zo is, zal naar bevind van zaken worden gehandeld. Zevenbergen Live! wordt sinds 1998 jaarlijks gehouden in de Zevenbergse horeca. De opzet is dat elke kroegbaas en restauranthouder live muziek neerzet die bij zijn vaste klanten past. Zo ontstaat elk jaar een gevarieerd aanbod. En ook in 2021 is de entree weer gratis. Zo gauw de regering alle lichten op groen zet, volgt meer informatie.[n]