Lezing minimalistische fotografie bij Fotoclub Moerdijk

MOERDIJK - In coronatijd was het voor Fotoclub Moerdijk onmogelijk de maandelijkse thema-avonden doorgang te laten vinden. Nu na bijna een jaar is er dinsdag 21 september de eerste lezing van dit jaar. 


De bekende natuurfotograaf Bas Meelker zal die avond een presentatie houden over minimalistische fotografie.


Minimalistische fotografie

Bij minimalistische fotografie zoek je de essentie van een beeld. Alleen dat laten zien wat echt belangrijk is. Door het vereenvoudigen of versimpelen van de werkelijkheid tot een minimum ontstaan krachtige beelden die direct de aandacht op het onderwerp vestigen.


Onverwachte wending

Bas Meelker was ooit op weg een succesvol ondernemer te worden, toen in 2002 zijn carrière een onverwachte wending nam, vanaf het moment dat hij een camera in handen kreeg. Inmiddels kennen velen Bas als een zeer succesvol, professioneel natuur- en landschapsfotograaf, die zijn passie voor natuur en landschap uit in zijn fotografie. Zijn foto’s zijn regelmatig te bewonderen in boeken, tijdschriften, kranten en op het internet. Daarnaast doceert hij landschapsfotografie voor gevorderden op de Fotografieschool in zijn geboortestad Groningen. Verder is Bas o.a. gastjurylid bij het “Perfecte Plaatje”. 


Aanmelden

De avond begint om 20.00 uur; plaats van handeling Theater De Schuur, Kerkstraat 23, Zevenbergen. Ook als u geen lid bent van de fotoclub bent u van harte welkom. Meldt u zich wel van te voren even aan via: info@fotoclub-moerdijk.nl. De toegang is gratis.[n]