Filmvertoning bibliotheek Zevenbergen.
Filmvertoning bibliotheek Zevenbergen. FOTO C. LANGENBERG

Filmvertoning en de
Belevenistafel ontdekken

ZEVENBERGEN - Bibliotheek West-Brabant locatie Zevenbergen vertoont in aanloop naar Wereld Alzheimer Dag een ontspanningsfilm van Samen Helpen Herinneren. 


De films zijn speciaal gemaakt voor mensen met dementie. Het zijn rustige filmbeelden met natuurlijke geluiden en kalme muziek. Met beelden die mensen met dementie begrijpen en waarop ze kunnen reageren. U bent van harte uitgenodigd de ontspanningsfilm bij te wonen in de bibliotheek.  


Maandag 20 september

Er start een film om 14.00 uur en één om 15.00 uur, Bibliotheek West-Brabant, Kasteelweg 3, 4761 BN Zevenbergen, gratis. Graag vooraf even aanmelden via zevenbergen@bibliotheekwb.nl (i.v.m. coronaprotocol). 


Belevenistafel 

Ook kunt u deze middag van 14.00-16.00 uur de Belevenistafel ontdekken, een tafel met scherm waarop u samen foto’s kunt kijken, spellen kunt spelen en muziek kunt luisteren. Of neem een kijkje in de collectie van het Geheugenhuis in de bieb.
Aanmelden voor de Belevenistafel via zevenbergen@bibliotheekwb.nl
Meer informatie via www.bibliotheekwb.nl

 
Alzheimercafé Moerdijk-Drimmelen 
Nu het weer mogelijk is om elkaar te ontmoeten, gaat ook het Alzheimercafé Moerdijk-Drimmelen weer van start. Dinsdag 21 september, op Wereld Alzheimer Dag, is er een nieuwe editie van het Alzheimercafé. Dit vindt plaats van 19.30-21,30 uur, met pauze in bibliotheek West-Brabant, Kasteelweg 3, 4761 BN te Zevenbergen. Inloop vanaf 19.00 uur, toegang gratis, aanmelden kan via cindy.rasenberg@surplus.nl of telefonisch via 06-48430871.


'Iedereen die met dementie te maken heeft is welkom'



Met elkaar in gesprek
Tijdens deze editie worden casemanagers Anneke Farag en Cindy Rasenberg van Surplus geïnterviewd. Zij vertellen over hun werk en leggen uit hoe zij u kunnen ondersteunen. Bibliotheek West-Brabant vertelt over de collectie en activiteiten van het Geheugenhuis in de bieb, de Belevenistafel en deelt cursustips voor mantelzorgers. Natuurlijk is er deze avond alle ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en verhalen en ervaringen met elkaar te delen. Iedereen die met dementie te maken heeft, is van harte welkom.[n]