De meeste zwemmers deden er dit jaar langer over.
De meeste zwemmers deden er dit jaar langer over. FOTO ANGELIQUE VAN DE REIJT

85 zwemmers trotseren Hollands Diep

WILLEMSTAD - Na een geslaagd duikweekend van de Duikvereniging, een aantal weekenden reddingswerkzaamheden door de Reddingsbrigade en een succesvolle zwemmarathon in samenwerking met stichting Ons Bad, werkten de vrijwilligers van de drie afdelingen van ‘t Rooie Paerd zondag samen met de Hollands Diep Zwemtocht.


DOOR ANGELIQUE VAN DE REIJT


Pieter Ardon en Wim Vriens van de zwemvereniging en organisator Willem Willeboordse spreken van een geslaagde tweede editie. De inschrijvingen voor de zwemtocht waren binnen ‘no time’ vol. En er stonden ook nog veel zwemmers op de wachtlijst. Opnieuw leek het een mooie zwemzondag te worden met een spiegelglad Hollands Diep. De in totaal 85 zwemmers voor beide afstanden werden met bootjes vervoerd naar respectievelijk Tonnekreek (2 zeemijl = 3,7 km) en Bovensluis (1,5 zeemijl =2,8 km).. Bij twee grote gele badeenden werden de deelnemers overboord gegooid en werd het startschot gegeven. Fanatiek borstcrawlend gingen de zwemmers en zwemsters hard van start. Gedurende de tocht bleek het water toch niet zo rustig en glad als verwacht. Er stak een stevig draaiend tegenwindje op en er stonden ook nog heuse golven, waardoor de zwemtijden van de meeste zwemmers toch wat langer waren dan in het eerste jaar. Wim Vriens was de eerste aangekomen zwemmer van deze tweede editie en werd door burgemeester Aart Jan Moerkerke opgewacht en met een zogenaamde boks gefeliciteerd. 


'Water bleek toch niet zo rustig en glad als verwacht'


Vooral net voorbij restaurant Vista aan het havenhoofd, hadden de meeste zwemmers het best zwaar op de laatste meters naar de buitensteiger. Daar werden zij opgewacht door veel publiek en de dweilband Bultse Herrie uit Zevenbergen. Er kan gesproken worden van een perfecte organisatie en van een uitstekende samenwerking tussen vele vrijwilligers op een stralende zwemdag. Goed voor een derde editie volgend jaar ?

'Boks van de
burgemeester'