Het team van Paramedisch Centrum Zevenbergen
Het team van Paramedisch Centrum Zevenbergen Foto: Krijn ten Hove

Paramedisch Centrum Zevenbergen is er voor U

ZEVENBERGEN - Afgelopen zaterdag hebben de therapeuten van het Paramedisch Centrum Zevenbergen hun deuren geopend voor geïnteresseerden om kennis te maken met hun diensten. Fysiotherapeut Hans  en kinderfysiotherapeut Marja werkten al eerder samen en besloten eind vorig jaar om hun krachten te gaan bundelen. Samen  met stresscoach Edwin en de medewerkers Marlou, Zippora en Evelien is het Paramedisch centrum al enkele maanden geopend in een schitterend pand langs de N285.


Hans legt graag uit wat een Paramedisch centrum is: "Veel mensen weten dat niet maar bij een Paramedisch centrum kunnen mensen terecht voor alle gezondheidszaken die niet onder de geneeskunde vallen. Dus hier zijn geen artsen maar wel therapeuten die patiënten kunnen helpen." Er is inmiddels een brede praktijk met meerdere disciplines. "In de kinderfysiotherapie praktijk merken we al dat kinderen minder beweging krijgen, terwijl dat voor de ontwikkeling van het lichaam en de motoriek wel gewenst is", vertelt Marja die al 35 jaar kinder fysiotherapeut. Hans heeft ook al 15 jaar ervaring als fysiotherapeut waarbij hij ook sport- en manueeltherapeut is. "ik heb een technische achtergrond en heb daar veel geleerd over hoe dingen kunnen bewegen. Die wetenschap neem ik nu mee in mijn dagelijkse praktijk en om na te denken hoe ik patiënten kan helpen." Stresscoach Edwin komt uit het bedrijfsleven. "Ik weet hoe druk men kan zijn op het werk of wat deadlines kunnen doen. Met die ervaring en mijn kennis hoe daar mee om te gaan kan ik mensen helpen."

Bij de rondleiding treffen we een mooie ruim opgezette praktijk die nog niet vol is. "Ja, we hebben zeker nog ruimte voor andere professionals die ons pakket kunnen verbreden, denk aan een diëtist of logopedie. Mensen die geïnteresseerd zijn kunnen contact met ons opnemen", aldus Marja[n]