DSO na goede tweede helft voorbij Scheldevogels

KLUNDERT - DSO 1 is goed begonnen aan het seizoen. Na de overwinning van vorige week op KVK werd nu gewonnen van Scheldevogels.

In Bergen op Zoom verzuimde DSO in de eerste helft al uit te lopen, maar dankzij een uitstekende 2e helft werd er alsnog een ruime overwinning geboekt: 11-18.

Tijdens de openingsfase kreeg DSO al snel een domper te verwerken, want Erik viel uit met een blessure. Mede daardoor was de start wat rommelig en kwam de thuisploeg op voorsprong.
DSO kreeg erg veel (onterechte) vrije ballen en strafworpen tegen en Scheldevogels maakte daar dankbaar gebruik van. Toch kon DSO wel steeds aanhaken waardoor het gat nooit groot werd.
En terecht, want DSO had zeker in het tweede kwartier van de eerste helft het betere spel. Bij rust stonden beide ploegen op gelijke hoogte, 7-7.

In de rust gaf coach Enno aan dat DSO echt wel de betere ploeg was, maar dat er nu ook met die overtuiging afgerond moest gaan worden.
Daarnaast was de opdracht om geen vrije ballen meer weg te geven. Dit plan werkte uitstekend. DSO kwam zeer overtuigend uit de kleedkamer en scoorde 5x op rij. Scheldevogels wist er toen 1 te maken, maar met opnieuw een reeks van 5 doelpunten voor DSO was het duel gespeeld.
Er werd over verschillende schijven gescoord en DSO kon het zich zelfs permitteren om wederom 3 strafworpen te missen.
Dat de score niet nog hoger uitviel kwam vooral doordat DSO in de slotfase wat gas terug nam. Tom, Daan, Amy en eerder al Per mochten nog minuten maken en deden dat prima.

Perfecte start
Na 2 wedstrijden heeft DSO 1 dus 4 punten, de perfecte start. In de poule valt op dat er nu 4 ploegen zijn die 4 punten hebben en 4 ploegen die 0 punten hebben.
DSO doet dus bovenin mee en gaat de strijd aan met Seolto, Blauw Wit en Stormvogels om de koppositie.

Volgende wedstrijden
De komende 2 wedstrijden tegen Luctor en Good Luck is het voor DSO zaak geen punten te verspelen, op papier zijn dit 2 ploegen die zich vooral zullen richten op handhaving. Neemt niet weg dat DSO zelf gewoon goed voor de dag moet komen om deze wedstrijden te winnen.