Afbeelding
Foto: Shutterstock

Onderzoek brengt koopgedrag bewoners gemeente Moerdijk in beeld

Door: Monique Jansen Algemeen

MOERDIJK - De gemeente Moerdijk doet mee aan het onderzoek van I&O Research naar het koopgedrag van bewoners. Dit project wordt uitgevoerd op verzoek van onder andere de provincie Noord-Brabant. 

Het onderzoek is nodig, omdat het koopgedrag de laatste decennia is veranderd. Consumenten kopen veel meer online, winkels staan vaker leeg of veranderen in horeca en woningen. Onderzoekers bekijken waar inwoners boodschappen doen, winkelen, doelgerichte aankopen doen en hoe tevreden ze zijn over de verschillende aankooplocaties.

“Met het onderzoek ontstaat meer inzicht in het consumentengedrag. Voor de vitaliteit van onze centra is dit inzicht van groot belang en kunnen wij ons beleid hierop aanpassen.” Op deze manier kunnen gemeenten, provincies en winkeliers zich inzetten voor aantrekkelijke binnensteden, dorpscentra en een compleet winkelaanbod. 

Uitnodiging voor deelname

Het veldwerk start volgende week. Inwoners uit de gemeente krijgen uitnodiging voor deelname. Zij ontvangen een schriftelijke uitnodiging vanuit de provincie. De huishoudens zijn willekeurig geselecteerd. Deelnemen kan door online een vragenlijst in te vullen. 

Inwoners die geen brief krijgen, maar graag mee willen doen kunnen de vragenlijst invullen via www.startvragenlijst.nl/koopgedrag.. Onder deelnemers worden honderd horecacadeaukaarten van 25 euro verloot. De onderzoekers benadrukken de privacy van alle invullers te waarborgen. Meer informatie over het onderzoek staat op www.kso.nl