Klundert bij Kaarslicht wordt normaal om de twee jaar gehouden.
Klundert bij Kaarslicht wordt normaal om de twee jaar gehouden. Foto: Archief de Bode

Noodoproep Klundert bij Kaarslicht: ‘Zonder vrijwilligers geen nieuwe editie in 2022’

Door: Monique Jansen Algemeen

KLUNDERT - De editie van Klundert bij Kaarslicht in 2022 komt in gevaar. Reden is het tekort aan vrijwilligers bij het bestuur en voor allerlei hand- en spandiensten. Eigenlijk zou er dit jaar al een editie komen van Klundert bij Kaarslicht, maar het evenement is vanwege alle coronaregels toch geannuleerd. 

Wel is voor 2022 gelijk een nieuwe datum vastgelegd, namelijk zaterdag 17 december 2022. “Als bestuur hebben we zin om te starten met de voorbereidingen hiervoor. Helaas is de capaciteit binnen het bestuur onvoldoende om dit evenement te kunnen organiseren”, legt Wendy Konijnendijk, voorzitter van Stichting Klundert bij Kaarslicht uit. 

In oktober 2021 start de stichting met alle voorbereidingen. “Dat houdt in dat vanaf dat moment enthousiaste meedenkers en doeners al kunnen aansluiten”, benadrukt Wendy. Ze zoekt vrijwilligers die bijvoorbeeld goed kunnen organiseren, ideeën hebben over promotie, afspraken met de gemeente willen maken over facilitaire zaken, ideeën hebben over hoe verenigingen mee kunnen doen of hun netwerk in willen zetten voor de stichting: “Wij hebben je nodig!” 

Op de dag zelf zijn mensen nodig die bijvoorbeeld 10.000 potten voor kaarsen willen neerzitten, de locaties willen aankleden, de kaarsen willen aansteken en willen opruimen. Voor nu zijn tientallen mensen nodig om plaats te nemen in de verschillende commissies voor de voorbereidingen. Wendy vraagt potentiële vrijwilligers om zich voor 5 oktober aan te melden op k.bk@live.nl: “Klundert bij Kaarslicht moet weer een geweldig evenement worden, dat kan alleen als we naast duizenden bezoekers en deelnemers, ook voldoende enthousiaste meedenkers en doeners vinden.”