Wethouder Désirée Brummans bij de aftrap van het project.
Wethouder Désirée Brummans bij de aftrap van het project. FOTO WOONKWARTIER

Start nieuwbouw appartementen Zevenbergschen Hoek

ZEVENBERGSCHEN HOEK - Met haar ervaring als wethouder heeft Désirée Brummans al heel wat ‘eerste stenen’ gelegd. Maar nu, bij de nieuwbouw van de appartementen aan de Frisolaan bij Plein 1940 in Zevenbergschen Hoek, is er weer een nieuw leermoment. Niet zomaar een steen, maar een kalkzandsteen van formaat. Daarvoor zette zij afgelopen week op elektronische wijze met een afstandsbediening de hijskraan in werking om de steen precies op zijn plaats te zetten. De omstanders vinden het een applaus waard.


DOOR TOM RIETVELD


Directeur van Woonkwartier Ruud van den Boom: “Eindelijk zijn we zover dat de bouw van deze twee gebouwen met in totaal 12 huurappartementen van start gaat. Het heeft even geduurd. In 2006 heeft Woningbouw Zevenbergen het gebouw van de plaatselijke Rabo gekocht en gesloopt. De rol van de corporatie is in die tijd aan het veranderen geraakt en vervolgens heeft het heel lang geduurd voordat er initiatieven kwamen. De impact van zo’n plan met 12 woningen is erg groot voor een kleine kern als Zevenbergschen Hoek met 1700 inwoners. Daarom is het belangrijk om dit op een hele zorgvuldige manier te doen. Het prijst de vasthoudendheid van het projectmanagement bij ons en bij Koers als aannemer, die daar ongelooflijk veel tijd en energie in hebben gestopt om het plan haalbaar te maken.”


Echt plein

“Nu de afbouw van het Plein 1940. Een plein kan alleen een plein genoemd worden als het aan drie zijden is afgebouwd en met de realisatie van de twee woontorentjes aan de kop van het plein is het dan ook een echt plein geworden. Dat is mooi. We zijn blij dat wethouder Désirée Brummans de eerste handeling doet. We hebben beiden in dit project heel wat water bij de wijn moeten doen om het binnen het beperkte budget toch voor elkaar te krijgen. Er is veel vertrouwen in de aannemer, die in de voorbereiding al heeft laten zien, dat zij het verschil kunnen maken,” aldus Ruud van den Boom. 

Désirée Brummans: “Ik kijk zo wie zo graag naar de samenwerking met Woonkwartier en ben blij dat wij zo goed met elkaar in verbinding staan om zakelijk op te kunnen trekken. Dit is zo’n project met een bestemmingsplan van tien jaar oud. We hadden als Gemeente Moerdijk en Woonkwartier grondpositie hier. Het is best een duur projectje geworden. De bouwstijl is duur. Twee keer zes appartementen in twee gebouwen, ieder met een lift, dus kostbare technische installaties. 

Maar door te denken in mogelijkheden bereik je wat. En dat zeg ik bij alle projecten, die al een hele tijd slepen. En we zijn er gekomen.” 

Désirée Brummans vervolgt: “Zevenbergschen Hoek doet echt mee. Dat zagen we ook aan de Driehoefijzerstraat met tien woningen, waar in mum van tijd 35 mensen op afkwamen vanwege de gunstige ligging. We gaan nog meer projecten realiseren in de Olavstraat en de Sporenbergstraat, Ook voor huurders is daar volop belangstelling. Om de doorstroming te bevorderen zal Woonkwartier als pilot mensen uit Zevenbergschenhoek een eerste kans geven om ook in deze projecten deel te nemen. Dan komen er weer woningen vrij zodat dit de doorstroming op gang brengt. Als verantwoordelijk wethouder voor onder andere. woningbouw ben ik echt blij met ieder iedere woning, die wordt gebouwd, want de nood is erg hoog. ‘Gaan met die banaan’, zeggen we dan. Schop in de grond en bouwen maar! Veel succes.” [n]