Kind leert sjoelen met aanwijzingen van een bewoner.
Kind leert sjoelen met aanwijzingen van een bewoner. Foto: Steffie Smit, leerkracht basisschool De Toren

Basisschool De Toren gymt op unieke buitenlocatie

ZEVENBERGEN - De kinderen van basisschool De Toren hebben op vrijdag 24 september gegymd op een speciale buitenlocatie. Namelijk de beweegtuin van De Zeven Schakels. Waar jong en oud elkaar ontmoeten en samen bewegen.
 

Basisschool De Toren, die het keurmerk Gezonde School al een aantal jaar ontvangen, en woonzorgcentrum De Zeven Schakels gaan dit schooljaar hun samenwerking uitbreiden. Dit is al gestart met de gezamenlijke opening van de Yalp Memo, een interactief speeltoestel wat recent is geplaatst in de beweegtuin. 


Beweegtuin

Om alle kinderen van De Toren kennis te laten maken met dit speeltoestel en de andere sportmogelijkheden in de beweegtuin, werd de gymles verplaatst naar de beweegtuin. Daar werden de groepen ontvangen door de enthousiaste medewerkers van De Zeven Schakels. 

De groep werd in drieën verdeeld, waarvan 1 groep met de Yalp Memo ging spelen, 1 groep ging sporten op de fitnesstoestellen en de laatste groep maakte kennis met beweegspellen van de bewoners het woonzorgcentrum. Hierbij kregen de kinderen regelmatig hulp en aanwijzingen van de bewoners. Zo maakte de kinderen kennis met jeu de boules en sjoelen, en leerde de bewoners de Yalp Memo nog beter kennen door de hedendaagse kennis van digitale middelen van de kinderen van De Toren.
Zowel de kinderen als de ouderen hebben een leuke, sportieve dag gehad. Op naar een verdere samenwerking tussen De Toren en De Zeven Schakels.[n]