Reuzenstoet in Lokeren.
Reuzenstoet in Lokeren. Foto: Oranje Garde

Oranje Garde treedt eindelijk weer op

Sport en vereniging

KLUNDERT - Slagwerkkorps Oranje Garde uit Klundert heeft na ruim anderhalf jaar weer een optreden mogen doen. De Reuzenstoet in Lokeren had vorige zondag de primeur van het eerste optreden na lange maanden van lockdowns en andere beperkingen.

Vol nieuwe energie zijn de slagwerkers naar Lokeren gegaan waar ze al jaren vaste gast zijn tijdens de Reuzenstoet aldaar. Gelukkig mocht deze editie weer doorgaan en de organisatie had er alles aan gedaan om alles goed te laten verlopen. En de slagwerkers hebben de laatste weken weer goed kunnen repeteren voor dit optreden. Het voelde echt weer als nieuw – onwennig bijna, maar het ook heel goed. Tijdens de twee uur durende stoet bracht Oranje Garde haar kenmerkende stijl. Swingende slagwerkmuziek en leuke showelementen. En dat wist het publiek weer goed te waarderen.

Oranje Garde heeft natuurlijk ook veel last gehad van de lockodowns. Er kon maandenlang niet gerepeteerd worden en veel plannen moesten de ijskast in. Gelukkig kunnen die er nu weer uit. Een belangrijke stap die nu gemaakt is, is de uitbreiding van het instrumentarium met gestemde slagwerkinstrumenten zoals een drumstel en xylofoon. Hiermee is Oranje Garde een complete slagwerkvereniging waar alles te vinden is voor elke slagwerker. Komende tijd word gebruikt om alle instrumenten te integreren in nieuwe muziek en shows.

Lessen voor jeugd op deze nieuwe instrumenten zijn net begonnen en iedereen die belangstelling heeft is welkom om ook kennis te maken met alle slagwerkinstrumenten. Dat kan allemaal in ons eigen clubgebouw ‘t Gardenest aan de Molenvliet (achter de sporthal) op woensdag en donderdagavond.
Of informeer via info@oranjegarde.net.