Verdiende overwinning voor Kogelvangers

WILLEMSTAD - De hoofdmacht van Kogelvangers deed afgelopen zaterdag door een 3-1 thuisoverwinning op NOAD’67 goede zaken. In tegenstelling tot de, na twee duels nog puntloze Tholenaren, koestert de formatie van trainer-coach Brian Roquas nu drie punten op de ranglijst van derde klasse B. Het goed uit de startblokken komende Kogelvangers verdiende de overwinning, met een selectie die door meerdere blessures wel érg jeugdig was.

Door het tijdig inpassen van de talentvolle jeugdlichting in de voorbije seizoenen, was dat echter geen punt aan de Grintweg. Sterker nog de jonkies waren eveneens vechtlustig en deden het overal goed. Dat in combinatie met geroutineerdere veldspelers als Daan Oudhof, de gebroeders Van Laarhoven, Sven Moerland, Simon Boot, Jelle Knook en Marc Gorter. Laatstgenoemde gaf al in de vierde minuut het goede voorbeeld, door een door Sven Moerland en Bonny Heeren opgezette aanval knap af te ronden: 1-0.

In de fase tot de Tholense gelijkmaker, de van rechts opkomende Justin Walpot verraste stand in-doelman Stan Moerland in de 28e minuut met een knap schot, hield Kogelvangers het beste van het spel. Dat Jelle Knook daarna vallend een fraaie kopkans miste, werd even daarna door Daan Oudhof gecompenseerd. Het door omzettingen als centraal verdediger (met Sven van Laarhoven naast zich) geposteerde boegbeeld, trok mee naar voren en bij een hoekschop van Youri van Laarhoven, was het met rechts raak: 2-1. Dat betekende tevens de ruststand.
Ook na de rust hield Kogelvangers het beste van het spel, al kwam de ploeg bij twee NOAD’67 kopkansen goed weg. De bevrijdende derde treffer kwam twintig minuten voor het einde, toen Jelle Knook een passje van de onbaatzuchtige Mo Amin Chaali afrondde: 3-1.

Voor en na die treffer kon Brian Roquas naar hartenlust gelijkwaardige spelers inbrengen.

Mede daardoor kwam de Willemstadse zege niet meer in gevaar. Opgeteld had de eindstand zelfs hoger kunnen uitvallen.