Klundert revancheert zich na verloren derby

KLUNDERT - Na de verloren derby tegen Seolto behaalde Klundert haar eerste 'driepunter' door verdiend te winnen van Krabbendijke.

Het begin van de wedstrijd leverde gelijk een flink aantal frustraties op bij Klundert. In de eerste 5 minuten werden de Klundert aanvallers een drietal keer vanwege vermeend buitenspel teruggefloten. Dit waren op zijn minst gezegd zeer twijfelachtige beslissingen. Toen het aan de andere kant wel buitenspel was negeerde de scheidsrechter het vlagsignaal en keurde het doelpunt wat hier uit voortkwam goed. Klundert liep daardoor gelijk achter de feiten aan. Ramon Frijters werd door de Krabbendijke doelman buiten de 'zestien' onderuit geschoffeld, maar de scheidsrechter constateerde niet eens een overtreding. Klundert speelde in het eerste bedrijf een matige pot voetbal en kwam het eens een keer gevaarlijk door dan was daar altijd weer het vlagsignaal van Krabbendijke haar 'twaalfde' man. Na de rust stelde Klundert snel orde op zaken. Kevin van Andel snelde vanaf rechts langs haar tegenstanders en bracht Ramon Frijters in stelling die vanaf dichtbij de 1-1 in het netje deponeerde. Gelijk hierna raakte Bas Schuurmans de lat. In de 53e minuut kwam Klundert op voorsprong na een vlot lopende aanval. Sem Veenman zette Jeffrey van Wingerden alleen voor de Zeeuwse doelman die geen fout maakte: 2-1. Het verzet van Krabbendijke was gebroken en kwam er niet meer aan te pas. Klundert ging op zoek naar een ruimere voorsprong, Stefan de Ruiter raakte bij een kopbal de lat. Gescoord werd er echter niet meer en bleven de punten dikverdiend in Klundert.
Volgende week wacht een op papier lastige uitwedstrijd als er tegen Tholense Boys moet worden aangetreden.[n]