Woensdag 6 oktober

Inzameling kleding en schoenen

9:00 | Bartholomeus Parochiehuis

Wij hebben nog behoefte aan Kleding en schoenen. Afleveren elke werkdag, tussen 9.00 en 11.30 uur. Adres: Bartholomeus parochiehuis naast de R.K. kerk, Doelstraat/Markt 19a, Zevenbergen. Op dit moment alleen nog kleding en geen andere goederen. Opbrengst gaat naar het project het goede doel

 

Half uur stilte in Gods aanwezigheid

19:30 | Gereformeerde kerk

Wekelijks een half uur stilte in Gods aanwezigheid. Iedere woensdag van 19.30-20.00 uur in De Ontmoeting, Stationsstraat 2 in Zevenbergen. In 2012 zendt de BBC een driedelige documentaire ‘De grote stilte’ uit. Vijf Engelsen brengen acht dagen door in een retraitecentrum. Christofor Jamison, de abt van de Benedictijnen in Sussex, zet al in de eerste minuten de toon: “de grote godsdiensten zijn ervan overtuigd dat er een eenvoudige weg is die ons naar God leidt, deze weg brengt ons gelijktijdig naar het hart van wie wij ten diepste zijn, deze weg heet: de stilte. Als we regelmatig de stilte opzoeken dan gaan we de dingen duidelijker zien. Ik leer mezelf kennen en ik kom in contact met dat deel in mijzelf dat het diepste van mijzelf is: mijn ziel.” (einde citaat). Interesse: Piet de Meijer, 06-25332101.

 

Zonnebloem Zevenbergen weer van start

13:30 | zaal Bij Verhoeven

Na anderhalf jaar kunnen wij onze activiteiten weer oppakken. Om te beginnen starten we woensdagmiddag 6 oktober om 13.30 uur onze kaartmiddagen. Vier woensdagmiddagen op rij gaan we rikken of jokeren bij “Verhoeven”. Iedereen is welkom. Ook gaan we weer onze vertrouwde Sinterklaasmiddag en de kerstviering organiseren voor onze gasten. Dit alles met de dan geldende coronaregels. We gaan dit jaar ook weer meedoen met de Raboclubkasactie. Wij hopen dat u ook nu weer tussen 4 en 25 oktober uw stem op ons wilt uitbrengen.

 

Vrijdag 8 oktober

Fort Fair

11:00 | Fort Sabina

Fort Sabina’s Fort Fair 2021 met Kunst + Interieur + Wellness: 8 oktober van 11-16 uur. Start van jaarlijks evenement: Fort Sabina’s Fort Fair. Een Fair met handgemaakte artikelen van glas, keramiek, leder, textiel, sieraden en staal. Maar je kan jezelf op de fair ook verwennen met een heerlijk geurtje, een behandeling met klankschalen of reiki, met heerlijk ambachtelijke noga, onze forthoning én pure fruitige sapjes die de tong strelen. Alles voor een stukje extra met gezellige muziek van Peter Maunders op het terras van Brasserie de Kletsmajoor. Fort Sabina, Fortweg 1, Heijningen. Gratis parkeren en entree.


 

Nationale Ouderendag

12:30 | De Zevensprong

Op vrijdag 8 oktober organiseren de Seniorenraad en de KBO van Zevenbergschen Hoek een middag in het kader van de Nationale Ouderdag. De middag begint om 12.30 uur met koffie/thee en broodjes en daarna is er volop tijd om te biljarten, kaarten en andere spelletjes te doen of gewoon lekker bij te praten. Natuurlijk onder het genot van hapjes en drankjes. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het duo George en Dré en de middag zal eindigen rond 16.00 uur. Deelname aan deze middag is geheel gratis en u kunt zich opgeven d.m.v. het aanmeldstrookje in het DorpsNieuws of via jack.boot@hetnet.nl. Deelnemers moeten volledig gevaccineerd zijn. Er kan om het vaccinatiebewijs gevraagd worden.

 

Parasite bij Cine7!

20:00 | Theater De Schuur

Vrijdag 8 oktober bij Cine7: Parasite. Ki-taek en zijn werkloze familie verkeren in geldnood. Ze leven in een krappe en duistere woning zonder toegang tot wifi. Zijn kinderen besluiten op een dag om een diploma te vervalsen zodat zoon Ki-woo de privéleraar van Da-hye, dochter van de rijke familie Park, kan vervangen. Wanneer Ki-woo in de wereld van de rijke familie belandt, maakt hij van zijn nieuwe positie misbruik om ook zijn gezinsleden aan een baan te helpen. Wanneer het plan lijkt te slagen, volgt een verrassing. De hoofdrollen worden vertolkt door Song Kang-ho, Lee Sun-kyun, Cho Yeo-jeong, Jang Hye-jin, Choi Woo-shik en Park So-dam. De film werd in mei 2019 op het filmfestival van Cannes bekroond met de Gouden Palm. Aanvang: 20:00 uur. Zaal open: 19:30 uur.  Toegang met CoronaPas.

 

Zaterdag 9 oktober

Bingo Oranje-Garde Klundert

20:00 | De Niervaert

Zaterdag 9 oktober bingoavond van de Oranje Garde op het programma. Wij nodigen iedereen van harte uit om deze gezellige avond bij te wonen. Grote kans dat u naar huis gaat met één of meer mooie prijzen. Ook is er deze maand weer een speciale hoofdprijs. Volgens de regels van het RIVM. Iedereen mag binnen met de Coronacheck app of een negatief bewijs. Grote zaal van De Niervaert, Molenvliet 7 in Klundert. Aanvang 20:00 uur. www.oranjegarde.net