Kent u de PCOB in Zevenbergen?

ZEVENBEGEN - De PCOB, Protestants Christelijke Ouderenbond, is een organisatie die landelijk zorgt voor de belangenbehartiging van senioren. Om hierbij sterker te staan is de bond een aantal jaren geleden een samenwerkingsverband aangegaan met de KBO (Katholieke Bond van Ouderen).


Een aandachtspunt van het laatste jaar is bijvoorbeeld de bereikbaarheid van instellingen en overheidsinstanties voor mensen die niet of slecht om kunnen gaan met de computer. Leden ontvangen maandelijks het KBO/PCOB magazine.


Wat doet PCOB
De afdeling Zevenbergen is nog de enige plaatselijke afdeling in de gemeente Moerdijk. Onze afdeling heeft ook een aantal leden uit de andere woonkernen. Maandelijks organiseren we een ledenmiddag waarop we elkaar ontmoeten en waar een spreker een onderwerp behandelt. Eén maal per jaar gaan we er samen op uit. Verder schrijven we ons in (in de hoop ook uitgenodigd te worden) voor de museumplusbus. Deze organiseert met de steun van de Bankgiro Loterij gratis busreizen naar diverse musea.

Bij het magazine van de landelijke KBO-PCOB voegen we een eigen nieuwsbrief waarin we terug- en vooruitkijken naar de ledenmiddagen, waarin we lief en leed delen en waarop stukken uit de landelijke nieuwsbrief worden geplaatst. Overigens kunnen alle leden zich inschrijven voor ontvangst van deze landelijke nieuwsbrief.

Vindt u het gezellig om contact te houden met onze afdeling van de PCOB en/ of vindt u het belangrijk dat onze stem wordt gehoord door bijvoorbeeld de politiek, denk dan eens na over het lid worden van de PCOB.
U kunt altijd vrijblijvend een keer naar één van onze ledenmiddagen komen in Het Anker (achter de hervormde kerk) in principe op de 2e woensdag van de maand.
De eerstvolgende middag is woensdag 13 oktober. Dhr. Ger Koert vertelt deze middag over de 2e wereldoorlog en de bevrijding van Zevenbergen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de secretaris:
Lenie Jansen, 0168-326034,
ll.jansen@hetnet.nl.[n]