Kogelvangers onderuit in Lage Zwaluwe

WILLEMSTAD - De hoofdmacht van Kogelvangers vertrok afgelopen zaterdag met lege handen uit Lage Zwaluwe, na een nipte 2-1 nederlaag tegen het plaatselijke v.v. Zwaluwe. Dat betekende het tweede kleine uitverlies van deze competitie.

Tot de tiende minuut was er nog niets spannends gebeurd en hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Op dat moment kreeg doelman Stan Moerland een indirecte vrije trap tegen, na een vermeende terugspeelbal. Zwaluwe profiteerde daar optimaal van en dat betekende 1-0. In minuut 26 behoedde de doelman Kogelvangers voor een verdere achterstand, toen de lat via zijn vingertoppen redding bracht. In de 27e minuut ging de Zwaluwe-goalie in de fout en dat leverde de Willemstadse ploeg een indirecte vrije trap op binnen het strafschopgebied. Ofschoon goed ingeschoten door Daan Oudhof, maakte de doelman zijn fout met een prima redding goed. Na de 1-0 achterstand bij rust, leek Kogelvangers langszij te komen. Een voorzet van Mart Grootenboer in de 49e minuut kon door de ingevallen Jorn Moerland echter net niet worden omgezet in de gelijkmaker. Een klein halfuur voor het einde viel de 2-0. De Willemstadse verdediging schatte een dieptebal verkeerd in. Dat eindigde met een overtreding binnen het zestienmetergebied, wat door Kogelvangers werd betwist. De toegekende strafschop werd feilloos binnengeschoten. Enkele minuten later viel dan toch de aansluitingstreffer. De Zwaluwse doelman kreeg een schot van Youri van Laarhoven niet onder controle en Jorn Moerland was er attent bij, om de 2-1 te scoren. Hierna wisselde trainer-coach Brian Roquas nog een aantal keren, om op jacht te gaan naar een punt. Dat kwam er niet meer van.[n]