Voedselinzameling bij
supermarkten in Moerdijk

MOERDIJK - Van 14 tot en met 20 oktober wordt de Week van de Voedselbanken georganiseerd. Om deze week extra aandacht te geven, houdt Voedselbank Moerdijk op zaterdag 16 oktober van 10.00 tot 15.00 uur een inzamelingsactie bij diverse supermarkten in de gemeente Moerdijk.


Vrijwilligers van de Voedselbank en leden van Lionsclub Zevenbergen staan bij de ingang van de supermarkten en vragen mensen iets extra’s te kopen om te doneren aan de Voedselbank Moerdijk. De te doneren producten kunnen tegelijk met de boodschappen afgerekend worden aan de kassa. Bij de uitgang staan vrijwilligers klaar om de extra ingekochte artikelen van de gulle gever in ontvangst te nemen. De inzamelingsactie wordt gehouden bij Albert Heijn in Klundert en Zevenbergen, Aldi in Oudemolen en Zevenbergen en Jumbo in Fijnaart en Willemstad.
Record 2019: 60 kratten gedoneerde boodschappen. Bij deze inzamelingsactie in 2019 zijn maar liefst 60 volle boodschappenkratten met gedoneerd voedsel verzameld voor de Voedselbank Moerdijk. Naast voedsel werden soms ook contanten en statiegeldbonnetjes afgegeven voor het goede doel.


Druk op voedselbank door corona
In het hele land hebben de voedselbanken het moeilijk. Dit komt vooral door de stijging van het aantal gebruikers vanwege de coronacrisis. Ook Voedselbank Moerdijk heeft uw steun hard nodig. De Voedselbank Moerdijk en Lionsclub Zevenbergen slaan daarom de handen ineen en zamelen geld en voedsel in met deze supermarktinzamelingsactie.
Voedselbank Moerdijk helpt meer dan honderd gezinnen in de gemeente Moerdijk met een gratis voedselpakket. De boodschappen die Voedselbank Moerdijk elke week uitdeelt aan cliënten, zijn allemaal gekregen van anderen. Van bedrijven, supermarkten, winkels, boeren en particulieren. Veel van hen leveren geregeld producten aan de voedselbank, omdat ze graag helpen en verspilling willen tegengaan.
Onze Lionsclub bestaat uit een energieke groep vrienden die graag de handen uit de mouwen steken voor het goede doel. Lionsclub Zevenbergen maakt deel uit van het wereldwijde Lions International netwerk. Onze (sponsor)acties hebben direct impact op verschillende lokale goede doelen, waarmee we een langdurige relatie hebben opgebouwd. Lionsclub Zevenbergen helpt hiermee een verschil te maken in onze maatschappij en uw leefomgeving.[n]