Afbeelding
Foto: Tom Rietveld

Kees runt minibieb in Standdaarbuiten: ‘Mensen brengen spontaan boeken’

Door: Tom Rietveld Algemeen

Kees Kolff runt een minibibliotheek in Standdaarbuiten: “Twee jaar geleden ben ik ermee begonnen. Aan de wisseling van de boeken zie je dat er aardig gebruik van wordt gemaakt. Lenen of ruilen en wat mij betreft voor altijd lenen.”

“Mensen komen ook weer spontaan boeken brengen. Ik heb zelf veel boeken en dan denk ik moet je die allemaal wel bewaren. Die wel en die niet. Best moeilijk. Vroeger waren de boeken bij de Tweedehands boekenwinkels echt oud. Nu zie je mensen boeken weg doen die nog maar een half jaar geleden zijn uitgegeven”.

Konsalik of Herman Koch

“Ik heb wel even moeten zoeken naar een geschikt kastje. Er is een breed aanbod van boeken. Konsalik zit er ook tussen, heel populair hier en ook moderne boeken. Zelf vind ik boeken over Rusland heel interessant. Boeken geschreven door journalisten zoals Pieter Waterdrinker. Met boeken van Vijftig Tinten Grijs en boeken van Herman Koch Het Diner daarmee wordt je doodgegooid. Dat waren mega sellers. Onderin liggen de kinderboeken, zodat zij er makkelijk bij kunnen”. “Van de Gemeente Moerdijk heb ik een oorkonde gekregen en mag ik ook boeken aanvullen vanuit het Trefpunt in Zevenbergen. Naast de mini-bieb staan ook plantjes, dat is een projectje van mijn echtgenote”. Zijn favoriete boek over Poetin ligt er nu ook in. Kees: “Echt een ramp die man. Niet fijn om daar te leven. Eerst de euforie van de glasnost en perestrojka en de gevallen muur en dan komt hij. Een nieuwe tsaar”. De mini-bieb van Kees Kolff is te vinden in de Sint Jansstraat 14 in Standdaarbuiten.[n]

Kees Kolff