Afbeelding
Foto: Tom Rietveld

Judith kreeg minibieb voor verjaardag: ‘Ik houd heel veel van lezen’

Door: Tom Rietveld Algemeen

In het buitengebied van Klundert - vroeger de buurtschap Noorderschans - staat bij het mooie pand uit 1792 een gezellige mini-bieb. Judith Verhoeve heeft al begin van het jaar laten doorschemeren, dat ze wel zo’n mini-bieb zou willen neerzetten”.

Judith: “Met Moederdag als verrassing gekregen van mijn gezin. Mijn kinderen Merel, Teddy en Teun en mijn partner hebben er een geheim projectje van gemaakt, omdat ik regelmatig een beetje opvallend had aangegeven, dat ik dat wel een super leuk kanootje zou vinden met moederdag. En na de gewone kadootjes, moest ik mee naar de schuur. En daar kwam onder een deken iets te voorschijn: TA-Da een Mini-Bieb! Dit is het allerleukste kado. Het is allemaal uit hergebruikt materiaal samengesteld. Wij zijn echte klussers”.

Ontmoetingsplekje

Judith vervolgt: “Sinds dit voorjaar staat die hier. De aanleiding is dat ik heel veel van lezen hou en ik het gewoon niet over mijn hart kan verkrijgen om boeken weg te doen. Ik denk, laat andere mensen ook meegenieten. In deze buurtschap is het een ontmoetingsplekje geworden met het bankje erbij. Onze zoon heeft de titel bedacht De Mini Bieb, Lees je Uit”.

Logboekje

“Mensen kunnen een berichtje met ‘wat ze er van vinden’ achterlaten in mijn logboekje”. De mini-bieb van Judith Verhoeve is te vinden aan de Noordschans 52 in Klundert.