Afbeelding
Foto: Tom Rietveld

Heijningse Emie begon haar minibieb vanuit een bolderkar

Door: Tom Rietveld Algemeen

Emie Hendrikse uit Heijningen begon haar minibieb vanuit een bolderkar: “Het is begonnen in de periode dat de kinderen niet naar school konden. Ouders zeiden: ‘we zijn een beetje door de boekjes heen, heeft iemand nog wat voor dat of dat leesniveau’. 

En dan gingen ze onderling ruilen. Toen ontstond eigenlijk het idee van een mini-bieb. We hebben eerst met een bolderkar boeken opgehaald en hier aan de straat neergezet en ’s-avonds weer binnengehaald. Daarna hebben we een echte mini-bieb neergezet. Mijn man was er eerst niet zo happig op”.

Het leven van een loser

“Niet alleen de kinderen, maar mensen van alle leeftijden vinden het leuk. De boeken moeten er wel goed uit zien. Bij boeken van bepaalde schrijvers, maak ik een melding op mijn facebook, zodat ze weten dat er iets nieuws is. Ook zijn er mensen, die aankomen met leuke boeken. Of ik heb mijn zolder opgeruimd kun je er wat mee? Laatst nog wat boeken van de populaire serie Leven van een Loser*. Die zijn heel populair bij de jeugd vanaf negen jaar”.

Op de website MeerMoedijk zijn alle adressen van de mini-biebs te vinden in het gebied van de Moerdijk. Wil je verder van huis zoeken dan is er op de website https://www.minibibliotheek.nll nog meer te vinden.

De mini-bieb van Emie Hendrikse is te vinden aan de Hoge Heijningsedijk 4 in Heijningen.