We gaan weer sauwelen
in Moerdijk

MOERDIJK - Om de welbekende reden was er vorig jaar geen sauwelen in Moerdijk, maar gelukkig kunnen we momenteel weer wat meer. Na de daverende successen in het verleden wordt het sauwelen dit jaar opnieuw door CV De Spieringkruiers in Moerdijk georganiseerd.


Zaterdag 13 november in De Blokhut en op zondag 14 november in De Ankerkuil, beide in Moerdijk.


Zaterdag 13 november
Op zaterdagavond zal vanaf half acht het sauwelen beginnen in De Blokhut. Jan de Kapper, René van Boxtel, Ronald Kustermans, Twan van Oers en Antoinne van de Waardenberg zullen in de ton stappen.
De opzet van de zaal is net als voorheen aan lange biertafels. De keuken is wederom gesloten dus neem zelf eten mee! We hebben voorgaande jaren gezien dat dit een prachtige opzet is met biertafels vol lekker eten. Net als eerdere jaren is de zaterdagavond in korte tijd uitverkocht geraakt.


Feestavond
Op zaterdagavond zal ook de prins en zijn raadsleden en hofdames voorgesteld worden aan de Moerdijkse bevolking. Na het sauwelen, rond half elf, zullen we er binnen de huidige maatregelen nog een spetterende feestavond van maken.


Zondag 14 november
Zondagmiddag zal het sauwelen vanaf 14 uur plaatsvinden De Ankerkuil. Ten opzichte van zaterdag is het programma van zondag enigszins anders. Uit Geertruidenberg neemt Evi Coolbergen (14 jaar) als jeugdsauwelaar plaats in de ton. Daarnaast optredens van Bart Ketelaars, Ronald Kustermans, Jan de Kapper, René van Boxtel en Iveke van Gerven. Tijdens het laatste Keiebijters kletstoernooi (bekend van Omroep Brabant) in 2020 heeft Iveke de finale gehaald.
In tegenstelling tot De Blokhut zal er zondag sprake zijn van een theateropstelling en er kan geen eten worden meegebracht. Voor zondag zijn er nog voldoende kaarten beschikbaar. Kaarten zijn te koop bij Kapsalon Eestermans, het Winkelmandje en De Ankerkuil in Moerdijk en via de Facebookpagina van De Spieringkruiers. Op zondag worden vanaf 13.30 uur kaarten aan de deur bij De Ankerkuil verkocht (indien nog beschikbaar).
Beide dagen alleen toegang met geldige QR-code.[n]