Afbeelding
Foto: Tom Rietveld

Ardy en Janina Wezenbeek nemen afscheid van dorpscafé Noordhoek

Door: Tom Rietveld Algemeen

NOORDHOEK - Ardy en Janina Wezenbeek hebben dit jaar de knoop doorgehakt om te stoppen met hun dorpscafé in Noordhoek en hebben het pand te koop gezet. 23 jaar geleden zijn ze hier in Noordhoek gestart en hebben zowat dag en nacht gewerkt om hun zaak tot een succes te maken. 

En dat is gelukt. Vooral door de combinatie van een café met daarnaast een feestzaal, die precies groot genoeg is om een leuk familiefeest te houden. Ook de carnavalsvereniging houdt hier huis. Er is hier wat afgefeest. Ardy kon zich af en toe ook uitleven als DJ hier.

Wie goed doet, goed ontmoet

De bewoners van de dorpskern zijn een hechte gemeenschap. Kennen elkaar en hebben wat voor elkaar over. Dat hebben ook Ardy en Janina ervaren tijdens de lockdowns. Janina is kok en heeft zich in die periode extra ingezet om afhaal- en thuisbezorgmenu’s samen te stellen voor een nette prijs. Janina: “Dat heeft ons er door heen gesleept, we hebben de gunfactor en daar zijn we heel blij mee”.

De waan van de dag

Janina vervolgt: “Ook hebben we de afgelopen anderhalf jaar meer tijd gehad om eens na te denken, hoelang dit hectische leven vol te houden is. Je moet ook op tijd weten te stoppen. Door de waan van de dag heb je meestal geen tijd om daarover door te denken. Ardy heeft in deze periode een baan genomen. En hebben we besloten het dorpscafé te koop te zetten. En hopen dat er een koper komt, die het café wil voortzetten. Wel zijn er belangstellenden om het pand te kopen voor een andere functie. Gelukkig heeft een groep van vijf echtparen het voor elkaar gekregen om het met 130 toekomstige eigenaren te kopen”.