Mantelzorger staan regelmatig onder druk.
Mantelzorger staan regelmatig onder druk. Foto: De Bode

Mantelzorgers worden in het zonnetje gezet met activiteitenprogramma

Door: Monique Jansen Algemeen

MOERDIJK – Surplus en de gemeente Moerdijk nodigen mantelzorgers uit om mee te doen aan speciale activiteiten op 9 en 10 november. Daarvoor stelden zij samen een activiteitenprogramma samen. 

Wethouder Eef Schoneveld: “We hebben bewondering voor mantelzorger. Ze maken vaak wat extra mogelijk voor anderen en vooral de coronapandemie heeft om extra inzet van hen gevraagd. Daarom maken wij op onze beurt in deze maand wat extra mogelijk voor deze mantelzorgers.”

Programma

In de maand november worden drie activiteiten georganiseerd. Natuurlijk wordt rekening gehouden met de coronarichtlijnen. Er geldt een maximum aantal deelnemers en het kan zijn dat er geloot moet worden bij veel aanmeldingen.


Tasty bites and drinks 

Dinsdag 9 november vanaf 18.00 uur staan heerlijk Tasty Bites met een mediterraan tintje op het programma. Tasty Bites staan voor smaakvolle kleine hapjes, zoals tapas, maar dan in een modern en werelds jasje.


Mantelzorger in de spotlight 

Woensdag 10 november kunnen mantelzorgers op de foto met degene voor wie ze zorgen. Dit wordt op deze dag mogelijk gemaakt door Fotoclub Zevenbergen. Mantelzorgers ontvangen een afdruk van de foto als herinnering. Een week van tevoren krijgen deelnemers een tijdspad van een uur waarop ze verwacht worden.


High tea bij restaurant Dintelmond

Vrijdag 26 november vanaf 13.30 uur kunnen mantelzorgers gezellig genieten van een high tea. Bestaande uit drie verschillende gangen met onbeperkte keuze van diverse theesoorten en koffie. Gang één bestaat uit vers gemaakte sandwiches. Gang twee uit zoet en zaligheden en als laatste de desserthapjes. Dat wordt smullen! Wil je liever thuis genieten genieten van een high tea? Dan is het ook mogelijk om deze af te halen. Aanmelden kan tot 1 november onder maandactiviteiten via de website www.mantelzorgmoerdijk.nl of https://mantelzorgmoerdijk.nl/bijeenkomsten-amp-activiteiten/themamaanden. Er geldt een maximaal deelnemers aantal van 60 personen per eetactiviteit en 40 voor de fotoshoot.

Niet alleen in de maand november vinden er activiteiten plaats, maar ook in de andere maanden kunt u aansluiten bij de diverse activiteiten die Mantelzorg Moerdijk voor mantelzorgers organiseert. Mantelzorgers kunnen het activiteitenoverzicht ontvangen door contact op te nemen met Mantelzorg Moerdijk (per mail via mantelzorg.moerdijk@surplus.nl of telefonisch 0168-331357 en vraag naar Tessa van Verseveld).


Waarderingsmenu 

Als blijk van waardering ontvangen mantelzorgers via Mantelzorg Moerdijk ook een cadeaubon van 35 euro van de gemeente Moerdijk. Deze bon is te besteden bij verschillende lokale ondernemers, het zogenaamde waarderingsmenu. Tot en met 30 november 2021 kan het waarderingsmenu 2021 worden aangevraagd, welke in 2022 nog te besteden is. Dit kan digitaal via www.moerdijk.nl/Mantelzorgwaardering. Telefonisch aanvragen kan bij Suplus, 0168 - 331357 bij Tessa van Verseveld.