Witac 2 op drie punten van koploper

WILLEMSTAD - Het eerste team van tafeltennisvereniging Witac’89 leed in Breda een ongelukkige nederlaag (6-4). Witac 2 haalde uit tegen hekkensluiter Hotak’68 (2-8) en is met dit resultaat de koploper tot op drie punten genaderd. 


Meest opmerkelijke partij in de wedstrijd van Witac 1 tegen Breda was het laatste duel in het enkelspel van Yoran van der Zwaag, debutant in de vijfde klasse. Met prima verzorgd spel liep hij uit naar een riante 2-0 voorsprong. In de derde game kwam hij met 10-9 op matchpoint, maar hij slaagde er net niet in om dat te verzilveren. Helaas was de koek daarmee op voor Yoran en kon hij in de vierde en vijfde game geen vuist meer maken. 

Rinus Huybregts kwam tot de volle winst in zijn enkelpartijen en blijft daarmee na drie gespeelde wedstrijden ongeslagen in de competitie. Cor Bom speelde degelijk, maar kwam in het enkelspel net te kort. Het dubbelspel van Cor en Rinus was overtuigend in drie games een prooi voor Witac. 


Team 2

In de zesde klasse deed het tweede team van Witac in Hoogerheide goede zaken tegen Hotak ‘68. Met de klinkende 8-2 overwinning neemt dit team een gedeelde tweede plaats in op de ranglijst, met slechts drie punten achterstand op koploper The Back Hands. Arthur Baalman is uitstekend op dreef deze competitie en verloor pas één partij tegen een tegenstander met een aanzienlijk hogere rating. Ook tegen Hotak wist hij al zijn enkelpartijen in winst om te zetten. Ray van Ginneke volgt in dit spoor. Ook hij won al zijn enkelpartijen. Zijn persoonlijke prestatie komt hiermee op 7 winstpartijen uit 9. In het dubbelspel hadden Arthur en Ray geen kind aan hun tegenstanders. Martien Fransen bleef ditmaal op één enkelspelzege steken, mede omdat zijn laatste partij, ondanks een 2-0 voorsprong, alsnog in vijf games verloren ging. 


Team 3

Witac 3 speelt deze competitie in een zeer zware poule. In Oudenbosch kwam dit team tekort tegen spelers van Vice Versa, die elke te hoge (backspin) bal genadeloos afstraften. Alleen Klaas van Exel boekte in deze wedstrijd een enkelspeloverwinning tegen een routinier, mede dankzij zijn sterke service. Het dubbelspel had een spannend verloop en werd door Klaas en Dulon Gerdes in 5 games in winst omgezet. Meer zat er helaas niet in deze wedstrijd (eindstand 8-2).[n]