DHV laat zich verrassen door Lepelstraatse Boys

ZEVENBERGSCHEN HOEK - Lepelstraatse Boys kende een droomstart tegen DHV want de nummer laatst verraste de slap spelende thuisploeg en leidde bij de rust met 0-2.

Met een rake kopbal uit een corner scoorde Lepelstraten al in de 1e min. (0-1). Hierna had DHV het grootste deel van de 1e helft een overwicht maar creĆ«erde weinig door een gebrek aan bezetting in de 16 m. bij de vele aanvallen. Ook ontbrak er een portie gezonde strijdlust, een element wat wel aanwezig was bij de tegenstander. De lichtzinnige houding  bij DHV werd in de 38e min. opnieuw afgestraft door Lepelstraten na gestuntel in de verdediging, (0-2).

Je kon er op wachten maar een donderspeech van trainer Eric van der Giesen in de rust was het gevolg. Vanaf het begin met de juiste wedstrijd instelling elke wedstrijd aangaan mag van een selectie worden verwacht. De opdracht was duidelijk, een andere houding.

Na rust bracht Lepelstraat de spanning al snel terug door een eigen doelpunt in de 46e min. DHV had hierna een betere bezetting op de vleugels met de behendige Mario Nuijten (ingevallen voor Jamile Zschusschen) en de vaak ongrijpbare acties van Elias Mourigh. Mario bracht DHV in de 58e min. langszij (2-2) en tegelijk kreeg de ploeg het nodige vertrouwen op een beter resultaat.

Vanaf de vleugels voerde DHV de druk verder op en in de 29e min. passeerde Elias op snelheid over rechts en gaf neefje Massine Boudihi de gelegenheid om met een harde schuiver DHV op voorsprong te schieten (3-2). Tenslotte kopte Edgar van der Giesen uit een corner van Elias de 4-2 achter de doelman. Volgende week de uitwedstrijd tegen SC Welberg.[n]