Afbeelding
Foto: Meer Moerdijk

Rachelle Rikkers is buurtsportcoach: ‘Ben gefocust op bewegen voor senioren’

Door: Marloes Smits Algemeen

MOERDIJK - MeerMoerdijk heeft er sinds een paar maanden een nieuwe buurtsportcoach bij. Rachelle Rikkers komt uit Klundert en afgelopen juli kon ze een baan voor buurtsportcoach bij Meer Moerdijk niet afslaan. “Het is een heel leuk beroep.” 

Rachelle ziet zichzelf als aanspreekpunt voor verschillende activiteiten en programma’s. “Ik wil voor senioren en volwassenen genoeg gelegenheid bieden om te sporten en te bewegen,” vertelt ze. “Ik speel als het ware de verbindende rol tussen aanbieders en inwoners. Ik begeleid mensen naar een gezond en vitaal leven door het vinden van een geschikt sport en beweeg aanbod.” Sporten en bewegen is namelijk erg belangrijk, niet alleen voor de lichamelijke gesteldheid maar ook voor de mentale gezondheid.

Voor iedereen mogelijkheden

Rachelle geeft persoonlijk advies en individuele begeleiding om zo mensen bij een geschikt sport en beweeg adres binnen de gemeente onder te brengen. “Als het nodig is neem ik ze letterlijk aan de hand mee om de drempel te verlagen,” lacht ze. Meer Moerdijk biedt verschillende mogelijkheden, zodat iedereen op zijn eigen niveau en eigen tempo kan deelnemen. 

Zo werkt Rachelle nauw samen met een groot aantal organisaties, waaronder sportaanbieders en zorgprofessionals. “We bieden graag de juiste expertise en kennis. Vooral voor mensen met een verhoogd gezondheidsrisico of een chronische aandoening is dit belangrijk,” dringt de buurtsportcoach aan. Samen met haar collega Anja Buijtenhuis is ze gespecialiseerd in het bedenken van mogelijkheden. Zij helpen je graag als sporten op het eerste gezicht niet meer mogelijk lijkt, want echt waar: voor iedereen is er een optie om te sporten. “We zoeken dan samen met jou een passende sportplek. Desnoods creëren we hem!” 

Aan haar enthousiasme en passie voor het vak ligt het niet. “Het is een heel leuk beroep. We hebben een divers team bij MeerMoerdijk en maken gebruik van elkaars kennis en kunnen. Hierdoor kunnen we ook zoveel mogelijk mensen helpen en kansen creëren. Het is hartstikke leuk,” glundert Rachelle. Samen streven ze naar optimale gezondheid voor alle inwoners van Moerdijk, maar ook het sociale aspect van bewegen staat centraal. “Mentale gezondheid is net zo belangrijk als de fysieke gezondheid. We spenderen daarom ook tijd aan mentale gezondheid,” legt de kersverse buurtsportcoach uit. 

In korte tijd veel bereikt

Hoewel Rachelle pas enkele maanden bij Meer Moerdijk werkt, heeft ze het een en ander al bereikt. “Ik ben gefocust op senioren. Door corona werd het voor hen lastiger om te bewegen en te sporten,” vertelt ze. “Ik wilde graag een veilige plek bieden, zodat ook zij konden bewegen.” Vooral op oudere leeftijd is bewegen belangrijk om vitaal te blijven. 

“Dat heeft echt zijn vruchten afgeworpen, daar ben ik zeker trots op. Ik wil mensen weer aan het sporten en bewegen krijgen die normaal denken dat het voor hen niet mogelijk zou zijn. Iedereen heeft de mogelijkheid om te bewegen en ik help graag om die kansen te benutten.” Dus, wil je meer in beweging zijn, maar weet je niet waar je moet beginnen of welke sport bij je past? Rachelle helpt je graag en kijkt mee naar de mogelijkheden, want die zijn er zeker! Je kunt haar bereiken via rachelle.rikkers@senw-moerdijk.nl of het algemene telefoonnummer van Meer Moerdijk: 0168 - 325996.