Hopelijk kunnen de kinderen dit jaar wel op de foto met de pieten.
Hopelijk kunnen de kinderen dit jaar wel op de foto met de pieten. Foto: Manon Baremans

Pietenhuis is weer geopend in Museum Zevenbergen

ZEVENBERGEN - In 2019 was het Pietenhuis een grandioos succes en dus hoopte het Sinterklaas comité van Zevenbergen het in 2020 te kunnen herhalen. Dat ging door corona helaas niet, maar dit jaar opent het op 20 november haar deuren weer voor de kinderen. 


DOOR MARLOES SMITS


Op woensdag 10 november ging om 16.00 uur de kaartverkoop van start. Via de website konden mensen een tijdslot van tien minuten kiezen waarin ze naar binnen kunnen. Er is gekozen voor tijdsloten, zodat bezoekers elkaar niet kunnen kruisen. Je krijg 45 minuten om door het huis rond te lopen en met Sinterklaas en de pieten op de foto te gaan. De kaarten waren snel weg, maar er is goed nieuws! "De Heemkundekring laat het Pietenhuis open voor kinderen die op 20 november niet kunnen komen. Sinterklaas en de Pieten zijn er dan niet meer, maar je kan wel nog de werkkamer van Sinterklaas bewonderen," vertelt Angelique Wevere, van het Sinterklaas comité Zevenbergen. De Heemkundekring maakt later bekend hoelang het Pietenhuis open blijft. 


Maatregelen

Uiteraard zijn er de nodige coronamaatregelen getroffen om het veilig te houden. "We hebben het aantal kinderen aangepast. Normaal gesproken mogen er 500 kinderen komen en nu maar 300," licht Angelique toe. "En in plaats van 6 à 7 kinderen tegelijk naar binnen, zijn het nu groepjes van 3 à 4." Ze kijken nog naar hoe er omgegaan wordt met het maken van foto's met Sinterklaas en het schudden van handen. Angelique ziet de toekomst rooskleurig in. "Ik denk dat we geen hinder zullen hebben van eventuele nieuwe maatregelen. We hebben er goed op gelet dat de veiligheid gewaarborgd kan worden," aldus Angelique. [n]