Kogelvangers vierde na zege op Kapelle

WILLEMSTAD - Kogelvangers won afgelopen zaterdag het inhaalduel tegen het Zeeuwse Kapelle: 3-1. De wedstrijd was eerder uitgesteld vanwege corona perikelen bij de gasten.

Na vijf minuten was er een eerste grote kans voor de thuisploeg, maar Daan Oudhof kon zijn kopbal net te weinig vaart meegeven op een voorzet van Sebas van de Stel. Na acht minuten was het echter wél raak.

De uitblinkende spelverdeler Mo Amin Chaali bracht met een uitstekende steekbal Daan Oudhof oog in oog met de doelman van Kapelle.

Zijn breedtebal was door Mart Grootenboer voor het intikken, 1-0.
Nauwelijks vier minuten later werd het eenvoudig 2-0. Een verkeerde terugspeelbal van de gasten werd onderschept door Mo Amin Chaali die daar wel raad mee wist.

Eigenlijk was de wedstrijd na een halfuur beslist, toen de 3-0 werd aangetekend. Opnieuw na een splijtende dieptebal van Mo Amin Chaali, waar Jorn Moerland attenter reageerde dan de apathische verdediging van Kapelle. Slechts de noodrem kon een zeker lijkend doelpunt voorkomen, maar dat betekende wel een strafschop.

Daan Oudhof geldt intussen als specialist en liet de Zeeuwse doelman kansloos.

De 3-0 betekende tevens de ruststand.

Amper één minuut in de tweede helft voorkwam doelman Leon Leijten met een prima redding een snelle tegentreffer. De rebound werd geblokt door Youri van Laarhoven die zich met volle overgave voor de bal gooide. Daarna zwakte het spelniveau aan beide kanten af. Kapelle kon niet beter en bij Kogelvangers verdween de scherpte.

Het laatste wapenfeit van Kapelle was vijf minuten voor tijd.

Een prachtige lob verschalkte toen Leon Leijten. Dat dit in buitenspelpositie gebeurde, werd door de scheidsrechter genegeerd.

Nuttige overwinning

Opgeteld was het een nuttige overwinning, die Kogelvangers naar plek vier op de ranglijst van de derde klasse B brengt, met in het achterhoofd dat de gestaakte wedstrijd tegen De Fendert nog moet worden uitgespeeld.

Programma

Aanstaande zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen het nog puntloze Krabbendijke.

Met een goede wedstrijdinstelling moet ook daar een goed resultaat behaald kunnen worden.[n]