Sinterklaas kwam in een klassieke truck naar Noordhoek
Sinterklaas kwam in een klassieke truck naar Noordhoek Foto: Sylvester Baremans Fotografie

Sinterklaas bezoekt Noordhoekse kinderen opnieuw thuis

NOORDHOEK - Opschudding in Noordhoek als rond 10.30 uur op zondagochtend een klassieke Volvo-truck, met bijbehorende ronkende motoren, het dorp doorkruist. Echter, geen enkele reden tot paniek, slechts goed nieuws in het dorp. De Sint heeft ook dit jaar Noordhoek gevonden en alle kinderen ontmoet tijdens een nieuwe editie van de Sinterklaas Doortocht.


Dit alternatief op de traditionele intocht vond met het oog op de Corona-maatregelen plaats bij alle kinderen thuis. Het maakte de glimlach op de gezichten van de kinderen er niet minder om. Sterker nog; het persoonlijk momentje met de goedheiligman en zijn Pieten werd breed omarmd.


Samenspel Pieten en kinderen

In drie en een half uur tijd bezochten de Pieten, verdeeld in kleine groepjes, alle huizen die zich vooraf aan hadden gemeld. Wat volgde was een samenspel tussen de Pieten en de kinderen in de voortuin. Met een balspel, een stoepkrijt-wedstrijd, een cadeautjes-race of gewoon een leuk gesprek vermaakten de kinderen zich uitstekend onder goedkeurend toezien van de Pieten en natuurlijk de ouders en/of grootouders.


Vrolijk geheel

Getooid met muziek en vervoer kwamen de Pieten door de straten. Dat zorgde zo voor een vrolijk geheel in het dorp, waar liefst 100 kinderen zich hadden aangemeld. Aan het einde van elk bezoek lieten de Pieten natuurlijk iets lekkers achter voor alle kinderen. En een nieuwe speurtocht, die na het grote succes van vorig jaar opnieuw de komende weken gedaan kan worden in het dorp. Dit keer gaan de kinderen op zoek naar symbolen, geplakt op straatnaamborden. Meedoen aan de speurtocht kan nog tot en met 1 december.

Glimlach doet alles vergeten

De organisatie van de Sinterklaas Doortocht kijkt tevreden terug op de activiteit. 

De glimlach op de gezichten van de kinderen doet alle maatregelen en perikelen rondom het Corona-virus spontaan vergeten. Desalniettemin hopen we volgend jaar weer een massale intocht te kunnen organiseren in het Kerkgebouw. Of we dan het virus definitief verslagen hebben, daarover durft echter niemand intussen nog een uitspraak te doen. 

Maar nu eerst nog een paar spannende weken in afwachting naar pakjesavond.[n]