Afbeelding

Uitvaart Company ‘with angels’:
eigentijds en echt persoonlijk

BREDA - De aanpak van Uitvaart Company slaat aan: één contactpersoon die met één uitvaart tegelijk bezig is. Vanaf het moment dat een van hun uitvaartbegeleidsters of ‘angels’ binnenkomt is ze er helemaal voor de nabestaanden, vanaf het moment van overlijden tot en met de dag van het afscheid en ook nog daarna.


Simone en Marie-José hebben begin dit jaar Uitvaart Company opgericht, na een aantal jaren te hebben gewerkt voor andere uitvaartondernemingen. Ze zijn dankbaar voor de vele uitvaarten die ze inmiddels hebben mogen verzorgen en de positieve reacties die ze hebben gekregen. “Je kunt wel een visie bedenken, maar hoe fijn is het om te ervaren dat er inderdaad behoefte is aan onze eigentijdse aanpak.” 

Door één uitvaart tegelijk te begeleiden, kunnen ze niet alleen alles goed regelen maar ook meedenken, met ideeën komen en voorstellen doen. Over passende locaties, de tekst en afbeelding op een kaart en over de invulling van een programma voor een afscheid. Ze bedenken persoonlijke teksten en spreken ook tijdens de afscheidsdienst in de stijl die bij de nabestaanden past. “Wij denken actief mee zodat de uitvaart echt persoonlijk wordt.” 

“Op deze manier leren we de nabestaanden echt goed kennen. We willen alle betrokkenen zo goed mogelijk helpen. Door gedurende de week veel persoonlijk contact te hebben, krijgen we een goed idee van wat voor iedereen belangrijk is. Mensen krijgen bij Uitvaart Company niet met meerdere contactpersonen te maken. Wij hanteren geen maximaal aantal uren, een ‘angel’ is er gewoon als het nodig is.” 

Op ‘with angels' krijgt Uitvaart Company veel positieve reacties, bijvoorbeeld ‘Jullie waren echt reddende engelen'. "We hebben dit achter onze moderne bedrijfsnaam gezet om onze manier van werken te beschrijven. De a van ‘angels' staat voor aandacht en de n voor no-nonsense. We krijgen vaak te horen dat we niet afstandelijk of zweverig zijn, maar juist informeel, betrokken en vlot. Als het passend is, komen wij gewoon op sneakers bij mensen thuis. Zo willen wij ons onderscheiden van de meer traditionele uitvaartondernemingen."

Wilt u meer over Uitvaart Company weten, ga dan naar www.uitvaart-company.nl