Lions actie: inzameling DE koffiepunten voor Voedselbank

MOERDIJK - Gooi uw Douwe Egberts-koffiepunten niet weg, maar besteed ze aan een goed doel! Lionsclub Moerdijk (voorheen Lionsclub Zevenbergen) zamelt voor het 10e jaar Douwe Egberts-koffiepunten in voor de Voedselbank Moerdijk. Helpt u mee de recordopbrengst van vorig jaar te verbreken?


In de tweede week van december verschijnen de bekende inzameldozen op diverse locaties in de gemeente Moerdijk. De inzameldozen blijven staan tot de derde week van januari. Door uw ongebruikte DE-koffiepunten in deze dozen te stoppen, doneert u uw koffiepunten aan het goede doel. Voor elke 600 waardepunten krijgt de Voedselbank een pak Roodmerk koffie! De dozen voor uw DE-koffiepunten staan dit jaar op meer plaatsen dan ooit! U vindt ze in Fijnaart (Jumbo), Klundert (AH, Mauritshof, Primera), Moerdijk (Esso Spar Express, Het Winkelmandje), Numansdorp (Bakkerij Bussing), Standdaarbuiten (Attent, Spar), Willemstad (Bakkerij Bussing, Jumbo), Zevenbergen (AH, Aldi, Jumbo, Shell Andrea, Total Hopmans, Westhoek, Zeven Schakels) en Zevenbergschen Hoek (apotheek).


Helpt u mee tijdens deze actie?
Koffie is duur, het bederft niet en zit daarom maar zelden in een voedselpakket. Daarom is ondersteuning van deze actie zo belangrijk voor gebruikers van de voedselbanken. U kunt helpen door uw DE punten te doneren. Lionsclub Moerdijk zorgt er voor dat in de hele gemeente Moerdijk op diverse locaties weer inzameldozen te vinden zijn. We hopen weer op de steun van onze medeburgers en ondernemers te mogen rekenen!


Vorig jaar recordopbrengst
Vorig jaar kende de DE-koffiepunten inzameling een recordopbrengst. Als blijk van waardering voor de Lionsclub actie verhoogde Douwe Egberts het aantal pakken koffie ook nog eens extra, waardoor er landelijk 204.000 pakken koffie aan de Voedselbanken werd geschonken. Ook de opbrengst voor Voedselbank Moerdijk was afgelopen jaar weer hoger dan het jaar ervoor: inwoners en ondernemers van de gemeente Moerdijk hebben in totaal 538.151 DE koffiepunten gedoneerd. Op 2 april 2021 werden daardoor 1.272 pakken koffie aan de Voedselbank Moerdijk overhandigd!


Lionsclub Moerdijk
Lionsclub Zevenbergen heet nu: Lionsclub Moerdijk! Omdat onze Lionsclub zich inzet voor de gehele gemeente Moerdijk, is deze naamwijziging een passende stap. Vanaf nu heten we dus Lionsclub Moerdijk. Verder verandert er niets aan onze activiteiten en acties, die zijn zoals altijd gericht op alle inwoners van de gemeente Moerdijk!


Activiteiten voor goede doel
Lionsclub Moerdijk bestaat uit een energieke groep vrienden die graag de handen uit de mouwen steken voor het goede doel. Onze (sponsor)acties hebben direct impact op verschillende lokale goede doelen, waarmee we een langdurige relatie hebben opgebouwd. Lionsclub Moerdijk helpt hiermee een verschil te maken in onze maatschappij en uw leefomgeving.
Lionsclub Moerdijk is een gemengde club (zowel mannen als vrouwen) met 24 leden. Onze leden hebben uiteenlopende beroepen, waardoor we beschikken over een brede variatie aan kennis, vaardigheden en waardevolle contacten. Lionsclub Moerdijk maakt deel uit van het wereldwijde Lions International netwerk. Lions zijn al meer dan 100 jaar actief over de hele wereld, wereldwijd heeft de Lionsclub 1,5 miljoen leden. In Nederland zijn ruim 11.000 Lions, verenigd in meer dan 430 Lionsclubs. De Lions zijn de grootste serviceorganisatie ter wereld.[n]