Coronamaatregelen Kerstvieringen Immanuelparochie

MOERDIJK - Helaas hebben de Nederlandse Bisschoppen moeten besluiten voorlopig alle avondvieringen, en overige kerkelijke bijeenkomsten vanaf 17.00 uur, in de RK kerken te annuleren. Dit geldt dus ook voor onze parochie. Hierdoor zullen er ook dit jaar geen vieringen op kerstavond kunnen plaatsvinden.

In plaats daarvan zal er in sommige kerken binnen onze parochie op de 1e en 2e Kerstdag een openstelling van de kerk zijn om de kerststal te komen bekijken.

We maken u graag attent op de vieringen op Eerste Kerstdag (zaterdag 25 december) en Tweede Kerstdag (zondag 26 december).


Vrijdag 24 december:

H. Bartholomeuskerk - Zevenbergen
15.30 uur Kindje Wiegen – Werkgroep Kindercatechese.

Om 19.00 uur is via Kerk TV de uitzending van de kindvriendelijke Kerstavondviering (zonder kerkgangers) vanuit de Basiliek in Oudenbosch te volgen.

Om 21.00 uur is via Kerk TV de uitzending van de Kerstnachtviering (zonder kerkgangers) vanuit Fijnaart te volgen.

Om 23.00 uur is via Kerk TV de uitzending van de Kerstnachtviering (zonder kerkgangers) vanuit de Basiliek in Oudenbosch te volgen.



Zaterdag 25 december: Hoogfeest van Kerstmis

H. Jacobus de Meerderekerk te Fijnaart – 09.30 uur eucharistieviering: M. Prasing en M. Bastiaansen – ook te volgen via livestream op Kerk TV
H. Bartholomeuskerk te Zevenbergen: 11.00 uur eucharistieviering: M. Prasing
H. Bartholomeuskerk te Zevenbergschenhoek: 11.00 uur Woord en Communieviering: P. Mergaerts

Van 14.00 uur tot 16.00 uur is de H. Bartholomeuskerk te Zevenbergen open voor het bezichtigen van de kerststal.


Zondag 26 december:  feest van de Heilige Familie

Eucharistieviering H. Bartholomeuskerk te Zevenbergschenhoek: 11.00 uur – M. Prasing

Van 14.00 uur tot 16.00 uur is de H. Bartholomeuskerk te Zevenbergen open voor het bezichtigen van de kerststal.


Plaatsbewijzen

Om de verplichte anderhalve meter afstand te kunnen bewaren, en op basis van de capaciteit van onze kerken, dient u zich voor het bijwonen van de kerstvieringen van te voren aan te melden op de secretariaten van de Clusters Midden (Zevenbergen, 0168-323 567) en West (Fijnaart, pkwest@immanuel-parochie.eu). Wanneer u zich heeft aangemeld, ontvangt u in deze clusters een plaatsbewijs. Zonder plaatsbewijs kunnen wij helaas geen plaats voor u garanderen.
Deze plaatsbewijzen zijn op zondag 19 december op te halen na afloop van de viering van 09.30 uur in Fijnaart en na afloop van de viering van 11.00 uur in Zevenbergen.

Voor Fijnaart kunt u zich op 22 december ook telefonisch aanmelden op 06 204 411 89. Plaatsbewijzen zijn op 23 december tussen 14.00 en 16.00 uur op te halen in de kerk aldaar.

In Cluster Oost (Zevenbergschen Hoek) kunt u zich uitsluitend op donderdag 23 december telefonisch melden bij Douwe van den Berg (06 43 56 5660) of – ook op die dag - een e-mail sturen naar Douwevdberg@hetnet.nl. Voorafgaand aan de vieringen wordt gecontroleerd of u zich heeft aangemeld. Zonder aanmelding kunnen wij u niet toelaten.


Bartholomeushuis

Het Bartholomeushuis in Zevenbergen is van 20 december tot en met 2 januari gesloten.[n]