Cor Loomeijer en Cees Lansen na de huldiging
Cor Loomeijer en Cees Lansen na de huldiging Foto: Moerdijkse Vogel Vrienden

Vogels als leidraad in het leven

MOERDIJK - In Moerdijk was de vogeltentoonstelling gecanceld maar ze hadden toch iets te vieren. Bij de Moerdijkse Vogel Vrienden zijn op gepaste wijze volgens de corona regels twee leden gehuldigd namelijk Cor Loomeijer en Cees Lansen.



Cor Loomeijer is 50 jaar lid van de Nederlandse Bond voor Vogelliefhebbers. Cor is eerst 38 jaar lid geweest in Lage Zwaluwe. Toen daar de vereniging is gestopt is Cor lid geworden op Moerdijk. Bij de Moerdijkse Vogel Vrienden is hij inmiddels 12 jaar lid en doet hand en spandiensten voor de vereniging. Per 1 januari 2022 wordt hij bestuurslid.


Cees Lansen
Cees Lansen is zowel 65 jaar lid van de Moerdijkse Vogel Vrienden en van de Nederlandse Bond voor Vogelliefhebbers. De vogels zijn voor Cees Lansen een leidraad in zijn leven. Als kind van 12 jaar had hij zijn eerste koppel kanaries in een kooitje op zijn slaapkamer. Later had hij een schuur vol met vogels. Cees vond het fijn dat de jeugd hem kwam helpen met de vogels eten en drinken geven.


Australië 

Hij probeerde zo de interesse voor vogels over te brengen bij de jeugd. Sommige zijn nu nog lid van de Moerdijkse Vogel Vrienden vereniging. Met een aantal heeft hij nog steeds contact. De liefhebberij voor vogels ging zover dat Cees zelfs naar Australië ging om vogels te spotten. Dit deed hij niet een keer maar wel zes keer. Als een vogel ziek was wilde Cees het uitzoeken wat er aan de hand was. Hij ging hiervoor zelfs naar een laboratorium. Als je Cees aanspreekt begrijp je gelijk de grote liefde voor deze passie. Zowel Cor als Cees zijn door een afgevaardigden van het regiobestuur van Nederlandse Bond voor Vogelliefhebbers in het zonnetje gezet.


Aanvulling op de verhalen

Daarna was het de beurt aan de voorzitter van Moerdijkse Vogel Vrienden. De voorzitter zette eerst Cor Loomeijer in het zonnetje en daarna was Cees Lansen aan de beurt.
De voorzitter haalde verschillende verhalen na voren waar Cees zijn aanvullingen op gaf. Met zoveel ervaring over vogels is dat ook wel te begrijpen. Na het officiële gedeelte werd er nog nagepraat over de vogels. Ondanks de corona regels is iedereen met een fijn en dankbaar gevoel weer naar huis gegaan.
Moerdijkse Vogel Vrienden.[n]