Industrieën vooruithelpen, dát is wat we doen

MOERDIJK – Wie in Moerdijk of omgeving woont, kent ze waarschijnlijk wel, de gele hijskranen en vrachtwagens van M.J. van Riel.


M.J. van Riel bestaat 75 jaar


Wat in 1946 begon met het vervoer van zand en grind is in de afgelopen 75 jaar uitgegroeid tot een (inter)nationaal opererende onderneming in hijsen en heffen, exceptioneel transport en industriële verhuizingen.

Het bedrijf telt inmiddels vier vestigingen in Tilburg, Oss, Eindhoven en Moerdijk, een dochteronderneming Van Riel Forklifts, 200 medewerkers en een zeer uitgebreid kranen- en materialenpark. 

“Na al die jaren zijn we nog altijd een echt familiebedrijf”, glimlacht Martin van Riel, eigenaar van M.J. van Riel. “Normaal gesproken, organiseren we ieder jaar verschillende feesten. Ik ben van mening dat dit de saamhorigheid binnen ons bedrijf vergroot en dat we mede daardoor weinig verloop in personeel hebben. Maar helaas konden we vanwege COVID-19 dit jaar niet groot uitpakken. Maar als het kan, gaan we er volgend jaar werk van maken. Misschien zelfs in combinatie met een open dag”, aldus Martin.