Pastoor Maickel Prasing overhandigd de Pauselijke zegen aan Jeanne van Ham
Pastoor Maickel Prasing overhandigd de Pauselijke zegen aan Jeanne van Ham

Een Pauselijke zegen voor Jeanne van Ham

FIJNAART - Zondag 5 december is aan Jeanne van Ham-van den Enden een Pauselijke onderscheiding (een op perkament gedrukte oorkonde met de handgeschreven, gekalligrafeerde tekst), uitgereikt door pastoor Maickel Prasing in de H. Jacobus de Meerdere kerk te Fijnaart.


Jeanne is jarenlang een buitengewone actieve vrijwilligster geweest in de parochie. Zij heeft dit jaar besloten om samen met haar man Jack andere leuke dingen te gaan doen. Door haar vele werkzaamheden (bijna een weektaak) voor de kerk, bleef daar niet zoveel tijd voor over.
Een aantal taken van haar waren: Maandag: Huishoudelijke taken, zoals schoonmaken, de was, boodschappen, bestellingen van kaarsen, boekjes enz. Koffie zetten voor de tuinmannen. Notulen maken en uitnodigingen versturen voor de werkgroep Pastoraat. Op dinsdag verzorgde zij het Parochie Journaal, de verzending hiervan naar de Moerdijkse Bode en Fendert Lokaal en zeker de parochianen te woord staan. Op woensdag in de maand mei en oktober 's avonds het Rozenkransgebed bidden. Vrijdagochtend de bloemen in de kerk verzorgen en op de feestdagen alle versieringen in de kerk. Ook zorgde zij dat de kerststal geplaatst werd en opgeruimd. Zij ontving de pelgrims die naar Santiago lopen en een stempel op komen halen. Zij bereidde de Paasbrunch voor en zette koffie op de zondagochtend, na de viering. Zij beheerde de begraafplaats. Zij was contactpersoon voor de uitvaartondernemers, nabestaanden, voorganger en de parochie coördinator. Zij was coördinator van de snuffel- en boekenmarkt. Zij was contactpersoon bij Oecumenische activiteiten zoals: Gezamenlijke viering in Januari in de Week voor Gebed voor de Eenheid van kerken. Sobere Maaltijd verzorgen in de veertigdagentijd. Lopend Vuurtje op de zaterdag voor Pinksteren samen met de Open Deur Commissie. Gezamenlijke Startzondag in september. Oecumenische BBQ. Oecumenische 4 mei viering. Oecumenische Kerstviering in het Fendertshof.

Jeanne heeft heel veel betekend voor de geloofsgemeenschap in de Immanuel parochie in Fijnaart en zeker ook haar man Jack die veel hand- en span diensten deed op de achtergrond en een grote steun voor haar is. De parochie waardeert alle werkzaamheden die Jeanne deed en bedankt haar en haar man daarvoor heel hartelijk. Deze Pauselij onderscheiding is meer dan welverdiend![n]