Een gewichtige zaak

Tijdens de afgelopen jaarwisseling moest ik ook weer even terugdenken aan Wim Kan met zijn beroemde Oudejaarsconferences. Ik hoor het hem nóg zeggen: “Er zijn nog maar twee echte vraagstukken in deze wereld: hoe vermager ik, en waar laat ik mijn auto?”


Het parkeerprobleem van auto’s kan ik voor u niet oplossen, want ik ben geen autodidact. Ik heb wel een tip: “Koop een AUDI of een BMW, die raak je kwijt voordat je er erg in hebt”. Maar, wat te doen met het gewichtsprobleem? Veel mensen hebben daar last van. Ik zou de oplossing ook zo gauw niet weten, maar ik heb er ook mijn buik van vol.


Bij mij in de straat woont een nogal gezette dame. Ik noem ze ‘De Ronde van Bergen’. Ze kan er waarschijnlijk zelf niks aan doen. OB-sitas, denk ik. Ze heeft een grote boezem, een flinke buik en ook een flink achterwerk, en daar zit ze mee. Een goede kennis van haar verklapte mij, dat ze al van alles geprobeerd heeft om af te vallen. Ze is gaan lijn-dansen, en op aanraden van haar vrienden is ze mee gaan doen aan een quiz. “Dan zou ze snel afvallen”, hadden ze tegen haar gezegd.


Maar, ik heb zelf ook best een ‘buikje’ hoor. Toen ik laatst bij mijn huisarts op de jaarlijkse controle was heb ik hem, net voordat ik weer wegging, gevraagd: “Oh ja dokter”, (terwijl ik op mijn buik sloeg), “wat moet ik hieraan doen?” De dokter zei: “Wacht maar even, ik schrijf wel een recept”. Hij pakte pen en papier en schreef met grote letters op: VDHM. Ik vroeg: “Dokter, wat betekenen die letters?” Hij antwoordde: “Vreet De Helft Minder”. Over mijn drinkgedrag heeft hij gelukkig niks opgeschreven.


Ik wens u allen een gezond 2021!