Afbeelding
Foto: Wil Ruiter

Kerstboominzameling is eenvoudig en sober

BERGEN OP ZOOM - Vanwege de coronabesmettingen en – maatregelen is de kerstboominzameling van dit jaar een stuk eenvoudiger en soberder. Het gaat dit jaar dan ook anders dan normaal en er is geen wedstrijd voor de kinderen. Dat heeft de gemeente Bergen op Zoom bekendgemaakt.


Iedere bewoner is zelf verantwoordelijk voor het opruimen van zijn/haar kerstboom. Dit kan in de eigen tuin of groen container. Bewoners zonder tuin en/of groene container kunnen de boom altijd gratis naar de milieustraat brengen of, alléén op vrijdagochtend 8 januari, naar een inzamelpunt in de buurt.

Op vrijdag 8 januari worden verschillende inzamellocaties aangeduid met een lint. Inwoners kunnen hier hun kerstboom in de ochtend naar toe brengen. Vanaf 13.00u worden de kerstbomen opgehaald. “Breng aub na dat tijdstip dus geen bomen meer naar die locaties anders blijft uw boom daar achter”, aldus de gemeente.


Zwerfbomen

“Een kerstboom achterlaten op straat is NIET toegestaan. Maak gebruik van één van de mogelijkheden die hierboven zijn genoemd. Mocht er per ongeluk toch een zwerfboom in de buurt liggen, ben dan zo vriendelijk en neem deze op vrijdag 8 januari mee naar het inzamelpunt in de buurt.

We roepen bewoners op om elkaar te helpen en bij buurtgenoten na te vragen of ze hulp nodig hebben bij het verwijderen van de boom. Samen houden we de buurt schoon en veilig. Vanwege de coronamaatregelen wel met gepaste afstand uiteraard.”[n]