Afbeelding
Foto: Jeroen van Eijndhoven / Beeld Werkt

Bergen op Zoom krijgt
eigen vaccinatielocatie

Nederland is begonnen met het vaccineren tegen het coronavirus. Al op 6 januari werden in het Bravis ziekenhuis de eerste prikken gezet. De verwachting is dat het vaccineren ongeveer een half jaar in beslag zal nemen. "Uiteindelijk komt iedereen aan de beurt", laat de GGD West-Brabant weten.


De coronatestlocatie, die op dit moment in aanbouw is aan de Wattweg, wordt flexibel inzetbaar. Dat betekent dat de locatie niet alleen gebruikt gaat worden voor coronatesten, maar dat mensen de locatie ook kunnen gebruiken om gevaccineerd te worden tegen het coronavirus. De L-testlocatie is in aanbouw en kan straks ruim 3.000 tests per dag afnemen. De locatie zal in eerste instantie op 1 februari aanstaande opengaan als testlocatie, of twee paar dagen eerder als de testbehoefte heel hoog is.

Wanneer de locatie de deuren opent, gaan mensen te voet door de teststraat. Auto’s en fietsen kan men op het naastgelegen parkeerterrein parkeren. Het grote paviljoen en de route ernaar toe zal zo worden ingedeeld dat er een goede scheiding is tussen testen en vaccineren. “Voor het vaccineren volgen we de landelijke vaccinatiestrategie. Wanneer en voor welke doelgroep we dit gaan doen, maken we bekend zodra dit aan de orde is.” Wie aan de beurt is om gevaccineerd te worden, zal via de post een uitnodiging krijgen om een afspraak te maken. Dat kan telefonisch via het nummer dat in de brief staat. Bij de laatste groep, de mensen van 18 tot 60 jaar zonder medische indicatie, zal dat rond de zomer zijn. "Dit hangt af van wanneer er meer vaccins komen", legt de GGD uit. "Uiteindelijk komt iedereen aan de beurt. Mensen hoeven hier zelf niets voor te doen. Zodra een groep aan de beurt is, krijgt deze bericht."

Je bent niet verplicht om je te laten vaccineren. Vaccinatie is altijd jouw eigen keuze. Het vaccin wordt gratis beschikbaar gesteld, er zijn geen kosten aan verbonden. [n]