Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Mooi! Optiek opent de deuren:
Eerlijk advies voor een eerlijke prijs

BERGEN OP ZOOM - De Bergse Plaat is een nieuwe winkel rijker. Leonie Kuilman heeft op 8 januari haar eigen zaak officieel geopend in het wijkcentrum: Mooi! Optiek. "Deze kans kwam voorbij en die moest ik grijpen", vertelt ze trots.


Leonie Kuilman werkte dertien jaar voor een opticien in Bergen op Zoom, toen ze besloot dat het tijd was om op eigen benen te staan. "Ik ben opgeleid als opticien én contactlensspecialist en heb in die jaren het vak écht geleerd", vertelt ze nu. In oktober 2019 nam ze ontslag om in eerste instantie nog bij andere opticiens ervaring op te doen, maar al snel merkte ze dat ze qua kennis eigenlijk al een enorm hoog niveau heeft behaald.

"Ik was al aan het rondkijken voor een geschikte locatie, tot ik in de zomer van 2020 een belletje kreeg van de opticien die hier gevestigd zat. Hij ging verhuizen naar de andere kant van het land en hij vroeg of ik de zaak wilde overnemen." En zo geschiedde. "Dit was precies wat ik zocht." Op 24 december kreeg Leonie de sleutel van het pand aan de Vogelaar 30a. "We hebben eerst vier dagen een verbouwingsuitverkoop gehouden en van 1 tot en met 7 januari hebben we de boel flink verbouwd."

Het resultaat mag er wezen. Mooi! Optiek is een frisse winkel waar iedereen welkom is. "Wij bieden hoogwaardige oogzorg. We verkopen kwalitatief goede producten voor een eerlijke prijs en we zijn enorm servicegericht", vertelt Leonie. "We geven eerlijk advies, dus als iemand geen bril nodig heeft, dan zeggen we dat ook eerlijk." Verder heeft Leonie een uitgebreid aanbod aan kinderbrillen. "Dat is in mijn ogen het ondergeschoven kindje binnen de brillenwereld. Ook voor kinderen moet er een ruim aanbod zijn."

Vooralsnog werkt Leonie alleen in de winkel, al staat haar man Arnold altijd klaar om hand en spandiensten te leveren. "Maar ik hoop in de toekomst verder uit te kunnen breiden met personeel om nog meer diensten aan te kunnen bieden." Omdat opticiens zijn aangewezen als essentieel beroep, kan Leonie gelukkig haar deuren op dit moment open houden. Maar, vanwege de coronamaatregelen vraagt ze wel of de mensen online of telefonisch een afspraak willen maken. "Het liefst willen we natuurlijk de deur openzetten voor iedereen om gewoon even een babbeltje te maken, maar dat is helaas niet mogelijk."[n]