Online videodiensten Evangelische kerk de Schuilplaats

BERGEN OP ZOOM - Evangelische kerk de Schuilplaats uit Bergen op Zoom zal ook tijdens de verlenging van de lockdown tot en met 9 februari videodiensten houden en geen fysieke kerkdiensten. De wekelijkse videodiensten zijn te volgen via het Youtube kanaal van de Schuilplaats Bergen op Zoom of via de eigen website schuilplaats.com


“Als de nationale bevolking wordt gevraagd om ontmoetingen te minimaliseren omwille van een ieders veiligheid en de zorg voor elkaar, dan vinden we dat als kerk in deze gezamenlijke afspraak mee moeten gaan”, aldus Peter Nieuwkerk, voorganger. “We willen solidair zijn en geen gebruik maken van onze grondwettelijke vrijheid om als kerk toch bij elkaar te komen. Veiligheid en zorg voor elkaar zijn ook binnen en buiten onze kerkgemeente een kernbegrip.”


Over de Schuilplaats
Sinds 1983 is evangelische kerk de Schuilplaats gevestigd in Bergen op Zoom. In 38 jaar tijd heeft zij een actief ledenbestand opgebouwd met ca. 250 leden en wekelijks ca. 180-200 bezoekers van de zondagse kerkdienst. Naast de zondagse dienst zijn er vele kleine groepsbijeenkomsten, zoals themagroepen, vrouwenactiviteiten, mannenactiviteiten, tiener- en jongerenactiviteiten.


Om fysieke
ontmoetingen te
minimaliseren


Naast de vaste leden zijn er wekelijks nieuwe bezoekers van de centrale kerkdienst. De zondagse diensten in het Curio MBO gebouw aan de Nobellaan 50 gehouden. Tijdens de corona-periode, met uitzondering van tijdens de lockdown, vinden kleinschalige diensten plaats in de Blokstallen III.

De Schuilplaats is aangesloten bij de landelijke kerkorganisatie Rafael Nederland met ca 35 kerken, die op haar beurt is aangesloten bij de wereldwijde organisatie Foursquare International. De Schuilplaats is een ANBI stichting.[n]