De bitterballebus van Mark en Jacqueline Franken brengen een bezoek aan dweilband flutje van 'n cent.
De bitterballebus van Mark en Jacqueline Franken brengen een bezoek aan dweilband flutje van 'n cent. Foto: Krijn Wierikx

De Bitterballenbus kwam naar je toe

BERGEN OP ZOOM - Omdat het legendarische bitterballebal in café de Ponderosa dit jaar niet door kon gaan heeft een aantal doorgewinterde leutvierders een even drastisch als ludiek besluit genomen: “de bitterballen komen naar je toe deze Vastenavend…”.


Afgelopen zaterdagmiddag bouwden ze hun campertje om met gerdijnen, lampkes en een tòònbank. Een aggregaatje voor de benodigde stroom voor de meziek en de airfryer, en ziedaar:


De bitterballebus
En zo reden zij met d’r eigen uis’ouwe een toerke langs de vriendenclub waar ze normaal gesproken mee door de Ponderoos zouden dweilen. Bij elke stop in de diverse uithoeken van ‘t Krabbegat ging het dak eraf en de schuifdeur open. De bitterballen werden door de hete lucht geslingerd en keurig op 1,5 meter uitgeserveerd aan de dweilgenoten die in d’r eigen voortuintje, in vol ornaat, het nuuwe liedje aanhieven. Er werd zeker ook bij gedanst, want hoewel de ballen heet waren bleek het verder bitterkoud. Na een half uurtje stoeptegeldweilen werd het hele gerief weer in de camper gezet, dak dicht en op naar het volgende adres.

Tuisdweile
Keurig voor het begin van de avondklok reed de bitterballebus weer z’n eigen oprit op, veul dweilen in dankbaarheid achterlatend.
Want ook al was het bezoek maar kort, de werremte en de leut zullen nog lang zorgen voor het échte fijne vastenavendgevoel.
Want zoals onze wijze Peperbus al eens sprak in een liedje: “’t mak ommes nie uit waar ge zijt….” Dweile kunnen Krabben altijd!
Er gaan nu al geluiden op dat de bitterballebus de komende week wordt omgebouwd tot snertbus.[n]

aankondiging van de bitterballebus