Manager Peter Ernest bij de drukbezochte koffiecorner in de Boon's Markt
Manager Peter Ernest bij de drukbezochte koffiecorner in de Boon's Markt Foto: MARJAN STOLK

Tevredenheid bij terugblik op één jaar Boon's Markt

BERGEN OP ZOOM - "Een upgrade van de wijk" noemt eigenaar Peter Ernest de opening van de Boon's Markt aan de Bloemendaal, deze week exact een jaar geleden. "Wij zaten als MCD zijnde twintig jaar in dit pand dus was het tijd voor een flinke facelift. Dat is met de realisatie van deze Boon's Markt heel goed gelukt."


DOOR MARJAN STOLK


"In deze omgeving is Boon's nog niet zo bekend maar gaandeweg worden alle MCD winkels in Nederland omgezet in deze winkelformule. Er wordt dus flink aan de weg getimmerd, zelfs zo zeer dat Boon's in december van vorig jaar werd uitgeroepen tot 'Beste supermarkt van Nederland'. Dit gebeurde op grond van de klantvriendelijkheid, het uitgebreide assortiment en de scherpe acties".

Niet alleen Peter is enthousiast ook vanuit het publiek komen uitsluitend positieve geluiden. "Men ervaart deze winkel als veel ruimer," vertelt Peter, terwijl er aan de ruimte eigenlijk niets is veranderd. Een open plafond en een andere en moderne indeling zorgen ervoor dat de klant het als een grotere winkel ervaart. Ook het zeer uitgebreide assortiment kan op waardering van de klanten rekenen. "Voordat we open gingen hebben wij in onze omgeving goed geïnformeerd waar behoefte aan was. De meeste mensen zijn heel blij dat ze de wijk niet meer uit hoeven voor zo'n groot assortiment. Ook qua prijspeil is het niet nodig om verder weg te gaan voor de boodschappen. Onderzoek heeft uitgewezen dat wij te vergelijken zijn met bijvoorbeeld de Jumbo. Maar onze grote kracht is natuurlijk onze service" gaat Peter verder. "Wij hebben alles in eigen hand zoals bijvoorbeeld onze slagerij. Als oudere klanten een half onsje vleeswaren nodig hebben is dat bij ons geen enkel probleem. Wij snijden immers zelf en zijn dus niet afhankelijk van voorverpakte vleeswaren zoals in de meeste andere supermarkten het geval is. Als Boon's markt proberen wij op alle fronten maatwerk te leveren en dat gaat heel ver. Zo hebben wij oudere, soms bedlegerige klanten waar onze boodschappenservice eerst het lijstje gaat ophalen om de boodschappen vervolgens twee dagen later tot in de keuken af te leveren".

Naast een moderne supermarkt wil Boon's ook een sociaal ontmoetingspunt voor de wijk zijn. "Met die gedachte hebben wij de koffiecorner ingericht waar mensen elkaar voor een praatje kunnen ontmoeten onder het genot van een kopje koffie met een vers belegd broodje of een koek. Ook zijn er counters voor het afhalen van dagverse maaltijden en pizza's. Helaas heeft Corona hier al snel roet in het eten gegooid. Afhalen kan uiteraard nog steeds maar de koffiecorner hebben we tijdelijk moeten sluiten. Koffie en broodjes afhalen kan nog wel. Uit de reacties van klanten hebben we gemerkt dat ook dit initiatief goed aanslaat". Ondertussen wordt bij Boon's continu aan de toekomst gewerkt. Zelfscanners en betalen per telefoon staan op de planning. Peter kijkt terug op een goed jaar "Ik en mijn broer Albert lopen hier nog wel een poosje rond" glundert hij tevreden. [n]