Afbeelding

Online Lichtjesfeest op BS De Zeeridder

BERGEN OP ZOOM - Vrijeschool De Zeeridder vierde vrijdag het Lichtjesfeest. Na lange donkere maanden, waarin wij zelf het licht brandend proberen te houden via verschillende feesten: Sint Maarten, Sinterklaas, Kerst, wordt het eindelijk langer licht. Om de aarde weer wakker te maken, brengen wij ons licht diep onder de grond en rinkelen wij de bolletjes en zaadjes wakker.

Het lichtjesfeest is ook de ideale gelegenheid om pannenkoeken te eten! Men zegt dat de goudgele ronde koeken gemaakt uit de restjes meel van het vorige oogstjaar, symbool staan voor de aarde en de zon. Wie op 2 februari pannenkoeken eet, vergroot de kans op een voorspoedig jaar…. en dat kunnen we zeker allemaal wel gebruiken!


Noodgedwongen vierden de kinderen van De Zeeridder het Lichtjesfeest dit jaar online. De potjes met aarde en bloembol stonden klaar en werden gezamenlijk wakker gerinkeld. Een verhaal, een lied en dan gezellig samen een pannenkoek eten! Een gedeelde maaltijd met 60 kinderen via een scherm. Het was natuurlijk niet ideaal, maar tòch heel gezellig.[n]