Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Sulan Zheng is al ruim twintig jaar eigenaresse van cafetaria 't Singeltje aan de Noordsingel in Bergen op Zoom. Waarom ze er destijds mee begonnen is, dat weet ze eigenlijk niet meer. "Ik ben er gewoon ingerold, maar het is nog steeds leuk om te doen."


In die ruim twintig jaar heeft Sulan een trouwe klantenkring opgebouwd. "Ik heb klanten die hier als klein kindje al binnenkwamen en nu komen ze zelf met hun kinderen friet halen. Ik denk dat ze terugkomen omdat ze vertrouwen op de kwaliteit die wij leveren", vertelt ze. "We kiezen altijd voor de beste producten en dat proef je." Klanten komen ook speciaal voor de zelfgemaakte saté, satésaus en stoofvlees. "Dat maken we allemaal zelf in eigen keuken. Daar komen de mensen echt voor terug."

Om de kwaliteit te waarborgen proeft Sulan regelmatig haar eigen frietjes. "Dat is echt heel erg. Mensen geloven dat niet, maar ik kan soms echt zin hebben in friet. Dan sta ik de hele dag in de zaak en dan heb ik 's avonds toch zin om een frietje te eten. Dat is natuurlijk wel belangrijk, want ik moet zelf de kwaliteit beoordelen." Ook als Sulan uit eten gaat, neemt ze gerust wat frietjes erbij. "Maar bij ons is het toch lekkerder."

In de afgelopen jaren is er volgens Sulan weinig veranderd in de cafetaria's. "De kroketten en de frikandellen worden nog steeds het beste verkocht", lacht ze. "Af en toe proberen we iets nieuws qua snacks. Die proberen we dan een paar weken, maar als het niet verkoopt dan stoppen we er weer mee." [n]