De Splash op de Binnenschelde.
De Splash op de Binnenschelde. Foto:

Zeilclub aanlager wal start weer op!

BERGEN OP ZOOM - Achter de schermen bij Zeilclub ALW wordt weer hard gewerkt om alles weer op tijd klaar te hebben om te kunnen starten met het zeilseizoen op de Binnenschelde van Bergen op Zoom.


De jeugd zal binnenkort weer starten met de trainingen en de lessen. Juist de jeugd heeft de toekomst bij ALW. Er worden lessen gegeven in de optimst, splash en RS Feva. Zo kunnen wij de jeugd voor een langere tijden binden aan ALW. Maar ook omdat wij een erkende CWO zeilschool zijn aldus Joris Völker voorzitter bij ALW. Dit betekent dat de jeugd bij ons erkende zeilpapieren behaald.


Groei
Maar ook zien wij steeds meer jeugd ook blijven bij ALW na dat ze de zeilpapieren hebben behaald. Dan gaan ze vaak verder op de 470 of ze treden toe tot het instructeurs team.

ALW ziet ook de groei van booten op het water en op het terrein bij ALW. Steeds meer mensen weten de weg naar ons te vinden aldus Völker. De Binnenschelde is een prachtige plek misschien wel een pareltje van Bergen op zoom. Men kiest er toch vaker voor een bootje dichter bij huis neer te leggen en zo op een eenvoudige manier snel het water op te kunnen.

Sailability zal ook verder uitgebreid gaan worden. Het zeilen voor mensen met en beperking werd afgelopen jaar binnen ALW uitgerold en werden de eerste weekenden georganiseerd. In de komende periode zullen we dit op meer zondagen gaan aanbieden. Hiervoor is inmiddels ook een goed team van vrijwilligers samengesteld.


Zeilclub
Maar ook de BOZ Skarl 685 zeilclub zal vaker op het water te vinden zijn. Er gaat gekeken worden of we met deze groep een vaste avond kunnen gaan zeilen. Bij ALW ligt de grootste groep Skarls van Nederland bij elkaar. En hoe mooi is dat als deze vaker gezamenlijk op het water zitten en gezellig met elkaar afsluiten in ons clubhuis als het weer open mag!


Info
Zeilclub ALW is onderdeel van WV de Schelde. Wilt u meer informatie over de zeillessen kijk dan op www.aanlagerwaljeugdzeilen.nl. Op 18 april willen we een opstapdag voor de jeugd organiseren onder de dan geldende corona regels. Ook hier voor kunt u zich aanmelden via de site u vraagt dan een proefles aan voor 18 april.[n]