Bestuur VVD: ‘Onaangenaam verrast met vertrek'

BERGEN OP ZOOM - Dat drie VVD-raadsleden per direct uit de fractie stappen én hun zetel meenemen, kwam voor het bestuur van de lokale VVD als een onaangename verrassing. “We betreuren het dat de drie, ondanks gemaakte afspraken, de zetels meenemen van onze VVD-stemmers”, stelt het bestuur.

De VVD-fractie, die op dit moment bestaat uit raadslid Dominique Hopmans en burgerraadslid Jim Bernaards, en het netwerkbestuur VVD Scheldebrug zijn verrast door het genomen besluit van de voormalige fractieraadsleden om een eigen partij op te richten. "Wij herkennen ons niet in de redenen die de drie hebben aangedragen in de media. Binnen de Bergse fractie en het netwerkbestuur van VVD Scheldebrug staan integriteit en scheiding tussen bestuur en fractie hoog in het vaandel.”

Desondanks gaat de VVD-fractie gewoon door. “De VVD laat graag een sterk en positief geluid horen, onze kiezers hebben dat tijdens de verkiezingen wederom gewaardeerd. Wij gaan met vertrouwen de toekomst in en richten ons op de gemeenteraadsverkiezingen 2022”, stelt het bestuur. Dominique Hopmans zal zich, als jonge kersverse fractievoorzitter, samen met burgerlid Jim Bernaards en een grote achterban komende tijd vol enthousiasme inzetten voor een echt liberaal geluid in de Bergse raad. “Alle duoburgerleden en betrokkenen verklaren hun sympathie en steun aan de huidige fractie en bestuur.”

Overigens is, tijdens de algemene ledenvergadering van 3 maart 2021 jongstleden, middels een democratisch proces huidig VVD-fractievoorzitter Dominique Hopmans voorgesteld als lijsttrekker.