Paashaas biedt namens de Afdeling Zonnebloem De Bergse Plaat een attentie aan.
Paashaas biedt namens de Afdeling Zonnebloem De Bergse Plaat een attentie aan.

Paasactie Zonnebloem De Bergse Plaat

BERGEN OP ZOOM - De Zonnebloem afdeling De Bergse Plaat worstelt nog steeds met de corona-beperkingen. Natuurlijk houden de gastenbezoekers contact met hun gast. En de contactpersonen doen dat met de gasten die geen gastenbezoeker hebben. Ook het bestuur houdt bij hoe het de gasten vergaat. Twee bestuursleden hebben samen alle gasten telefonisch gesproken. Dat is echter geen volwaardige vervanging van persoonlijk contact.


Zo werd door het bestuur besloten, dat er voor de Paasdagen iets extra’s moest worden gedaan. Indachtig de goede ervaringen met het persoonlijk aanbieden van een kleine attentie aan de deur, werd gezocht naar iets leuks. Het bestuur koos voor het aanbieden van een zakje paaseitjes van een bekende bakker chocolademaker met een mooi kaartje er aan. Deze attentie werd afgelopen week bij de gasten aan huis bezorgd door een paar van onze vrijwilligers, waarvan één in een paashazenpak. Dit pak werd geleend van SPADO. De gasten waren zonder uitzondering blij met deze attentie en geroerd, doordat hen met een kort gesprek weer een hart onder de riem werd gestoken.

Wij en onze gasten zouden niets liever willen dan elkaar weer in persoon te ontmoeten. Voor veel van onze gasten is de wereld klein geworden. Wij kijken al uit naar het moment dat er meer kan. Uiteraard geldt dat voor iedereen die deze beperkingen voelt. We wensen daarom alle lezers kracht toe om met die beperkingen om te gaan en een goede gezondheid.

Gasten van de Zonnebloem zijn mensen met een fysieke beperking. Gasten zijn voor hun sociale contacten deels afhankelijk van bezoek door een vrijwilliger (gastenbezoeker) en van deelname aan de activiteiten van de afdeling.

Voor de functie van bestuurslid bezoekwerk De Zonnebloem afdeling De Bergse Plaat is het bestuur op zoek naar een ‘mensenmens' voor de bestuursfunctie bezoekwerk. Het bestuurslid bezoekwerk voert intake gesprekken met nieuwe gasten en nieuwe vrijwilligers. Deze ondersteunt en stimuleert de vrijwilligers. Op basis van interesses enz. brengt het bestuurslid bezoekwerk de gast en gastenbezoeker bij elkaar. Het bestuurslid evalueert samen met de gast en de gastenbezoeker de voortgang van het gastenbezoek. Uiteraard maakt het bestuurslid bezoekwerk deel uit van het bestuur van de afdeling. Meer informatie bij secretaris Yvonne van Ruiten: zonnebloembergseplaat@gmail.com of 0164-785849.[n]