Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Marleen van Wesel is al drie jaar vrijwilligster bij Gebouw-T. Ze is één van de vrijwilligsters die zich heeft aangemeld om te helpen tijdens één van de drie concerten van 'Testen voor Toegang'.


Marleen kwam drie jaar geleden in Bergen op Zoom wonen. "Mijn vriend woonde al in Bergen op Zoom, dus ik was al bekend met Gebouw-T. Het leek me een leuke plek om een bijdrage aan te leveren en voor mezelf was het meteen een goede plek om mensen te leren kennen." Zelf staat Marleen voornamelijk achter de bar tijdens de verschillende evenementen. "Dat vind ik toch het leukste. Dan kan je nog eens een praatje maken met de mensen." Toch ziet dat er bij de komende drie concerten iets anders uit. Zo wordt de drank uitgeserveerd aan de tafeltjes. "Ik heb er zin in, maar ik ben ook wel benieuwd hoe het gaat zijn. Ik heb al eens achter de bar gestaan met een spatscherm en anderhalve meter, maar dat is weer even geleden." Gelukkig wordt er binnenkort nog een testdag georganiseerd voor de vrijwilligers zodat ze precies weten waar ze aan toe zijn. "Ik heb er wel vertrouwen in. Ik denk niet dat zoiets georganiseerd wordt als het niet veilig is. Daarnaast heb ik een goede gezondheid en relatief weinig kwetsbare mensen in mijn omgeving."

Marleen is blij dat ze eindelijk iets terug kan doen voor Gebouw-T. "In de afgelopen periode zijn we als vrijwilligers constant betrokken geweest met borrels, leuke kerstpakketten en nieuwsbrieven. Nu kan ik eindelijk weer iets bijdrage aan het poppodium." [n]