Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Woensdag 7 april werd officieel bekendgemaakt dat Gebouw-T mee mag doen met de pilot 'Testen voor Toegang'. Het poppodium was enkele weken eerder al gevraagd of zij mee wilden doen. "Daar hebben we niet over getwijfeld", vertelt Joep Gudde.


"We werden benaderd door de brancheorganisatie of wij mee wilden doen. We zijn toen meteen aan de slag gegaan met het boeken van artiesten, maar het moest nog wel goedgekeurd worden", vertelt Joep. "We vinden het belangrijk om ons steentje bij te dragen. Wij zien dit als een tussenfase naar het oude normaal en natuurlijk willen wij ook zo snel mogelijk weer normaal open. Maar we willen graag de artiesten een podium geven, vrijwilligers verwelkomen en het publiek vermaken, dus de keuze was snel gemaakt."

Binnen no-time waren de kaarten van de drie concerten uitverkocht. "Dat is heel fijn. We zijn sinds oktober dicht en we hebben er heel veel zin in. Dit geeft zoveel goede energie." De mensen die een kaartje hebben gekocht, moeten zich straks wel even laten testen. "Dat wordt allemaal uitgelegd. Ze kunnen gratis een sneltest laten doen in Bergen op Zoom. De uitslag daarvan koppelen ze aan een app en dat laten ze zien bij de ingang samen met hun kaartje." Mensen die positief getest zijn of die géén test willen doen, mogen niet naar binnen. "Maar die krijgen natuurlijk wel gewoon hun geld terug." Eenmaal binnen zitten de mensen met z'n tweeën bij elkaar en op anderhalve meter afstand. "Dat is hetzelfde gebleven als voor de sluiting."